De ce iubim. Noua știință din spatele celor mai strânse relații dintre noi

De ce iubim. Noua știință din spatele celor mai strânse relații dintre noi
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1469-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 384

DESCRIERE

De ce iubim. Noua știință din spatele celor mai strânse relații dintre noi - Anna Machin
 
Ce ne pot spune științele sociale și umaniste despre experiența umană cel mai greu de cuantificat — dragostea? Anna Machin caută cel mai cuprinzător răspuns cu putință, care consideră prietenia și familia pe picior de egalitate cu dragostea romantică, dar și cu poliamoria, familia aleasă, dragostea queer și chiar iubirea pentru animalele de companie, celebrități sau zeități.

Ea studiază în detaliu aceste relații intime, pornind de la nivelul biologiei, chimiei și neuroștiinței și ajungând până la psihologie, sociologie și evoluție, într-o lucrare antrenantă, accesibilă și fermecătoare.

Autoarea nu se ferește să analizeze și consecințele mai întunecate ale dragostei — caracterul ei generator de dependență, care ne poate duce spre manipulare, coerciție sau chiar violență. În final, cartea reprezintă un argument în favoarea dragostei, iar Anna Machin urmărește să ne dezvolte înțelegerea și să ne reînnoiască admirația în fața complexităților și complicațiilor inimii omenești.
 
Anna Machin și-a dedicat viața de cercetător științei din spatele celor mai apropiate relații ale noastre, petrecând recent 12 ani la Departamentul de Psihologie Experimentală de la Oxford University, unde a lucrat împreună cu Robin Dunbar. A mai publicat și o carte despre paternitate — The Life of Dad: The Making of a Modern Father.
 
CUPRINS:
 
Prolog    
O notă despre persoanele intervievate        
Capitolul unu. Supravieţuire        
Capitolul doi. Dependenţă  
Capitolul trei. Ataşament  
Capitolul patru. Subestimată      
Capitolul cinci. Personală
Capitolul şase. Publică       
Capitolul şapte. Exclusivă                 
Capitolul opt. Sacră     
Capitolul nouă. Control    
Capitolul zece. Motivaţie        
Epilog  
Bibliografie    

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0502 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.