De ce fac asta?

De ce fac asta?
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0499-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 256

DESCRIERE

De ce fac asta? Mecanismele psihice de apărare și căile ascunse prin care ne schimbă viața - Joseph Burgo
 
... când ajungem să repetăm anumite comportamente, când relațiile noastre par să fie copii la indigo ale unui originar pierdut în negura timpului, când reacțiile noastre sunt subscrise tot mai mult aceluiași tipar de autosabotare, ajungem să ne întrebăm: „De ce fac asta?"
 
Confruntați cu paradoxul unor apărări care, de fapt, ne subminează, unica posibilitate este de a trece dincolo, pe teritoriul minții noastre inconștiente, unde acestea au început să capete formă cu multă vreme în urmă, de regulă în anii copilăriei noastre, pentru a ne feri de emoții și posibile situații care atunci ni se păreau dezastruoase. Însă contextul s-a schimbat, noi am crescut și hainele cândva confortabile încep să ne strângă.
 
Prin descrieri, exemple, exerciții, Joseph Burgo ne ajută să descoperim și să înțelegem acele mecanisme de apărare ce nu mai sunt potrivite pentru noi și să ieșim de pe traseele bătătorite ale acestora. De ce fac asta? este un self-help aparte, prin faptul că, în loc de a oferi strategii superficiale de schimbare, ne ajută să pătrundem în mintea noastră inconștientă.
 
Cartea adaptează metodele de bază ale psihoterapiei psihodinamice la un ghid de autoexplorare și ne conduce pe coridoare până de curând întunecate, făcând lumină și săpând noi drumuri, mai largi și mai directe.
 
Joseph Burgo este psihoterapeut de familie și cuplu și psihanalist, lucrând atât față în față, cât și online. Este un scriitor prolific, explorând în cărțile sale filonul psihologic al basmelor, și este activ în mediul virtual, întreținând popularele sale blog-uri „After Psychotherapy" și "Shame", un blog tematic de pe site-ul revistei Psychology Today.
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
PARTEA I. Înțelegerea mecanismelor noastre psihice de apărare
UNU
Acel „Eu" pe care nu îl cunosc
DOI
Preocupările noastre psihice primare
TREI
Peisajul emoțional
 
PARTEA a II-a. Identificarea apărărilor dumneavoastră psihice
PATRU
Refularea și negarea
CINCI
Deplasarea și formațiunea reacțională
ȘASE
Clivajul
ȘAPTE
Idealizarea
OPT
Proiecția
NOUĂ
Controlul
ZECE
„Gândirea"
UNSPREZECE
Mecanisme de apărare împotriva rușinii
 
PARTEA a III-a. Dezarmarea mecanismelor de apărare
DOISPREZECE
Mentalitatea necesară pentru schimbare
TREISPREZECE
Rolul alegerilor
PAISPREZECE
Viitorul mecanismelor dumneavoastră de apărare
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0312 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.