De ce el? De ce ea? Cum sa gasesti dragostea adevarata intelegandu-ti tipul de personalitate

De ce el? De ce ea? Cum sa gasesti dragostea adevarata intelegandu-ti tipul de personalitate
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6226-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 320

DESCRIERE

De ce el? De ce ea? Cum sa gasesti dragostea adevarata intelegandu-ti tipul de personalitate - Helen Fisher
 
... ce anume influențează alegerea unui anumit partener de viață și de ce unele relații pur și simplu nu funcționează? Răspunsurile aflate în urma studiului realizat de autoare și-au găsit confirmarea în cei peste opt milioane de oameni din cele patruzeci de țări unde a fost pus în aplicare, prin intermediul unor site-uri de servicii matrimoniale.
 
Concluzia: ca să-ți găsești dragostea adevărată, este esențial să te cunoști pe tine însuți și să trăiești în acord cu propria-ți identitate.
 
Fragmente din carte:
…mesajele transmise prin intermediul ochilor sunt pe primul loc în procesul de flirtare. Oamenii îşi aruncă o privire prin încăpere, în căutarea unui potenţial partener. Apoi privesc scurt de repetate ori şi scrutător pentru a analiza o anumită persoană. Şi se uită prelung (timp de trei secunde sau mai mult) când sunt cu adevărat interesaţi de cineva. Cunoscută sub numele de privirea de împerechere, aceasta este folosită de diferite animale. De pildă, cimpanzeii îi pironesc cu privirea pe cei pe care îi curtează. Atât femeile, cât şi bărbaţii "dau din cap", în sus şi în jos, în semn că ascultă. Ambele sexe "ridică din sprâncene" preţ de aproape două secunde, pentru a-şi arăta interesul faţă de o altă persoană. De asemenea, îşi accentuează vorbele dând din mâini într-un mod exagerat şi îşi trec limba peste buză.
 
Zâmbetul este foarte important când flirtăm. Nu-l pot recomanda cu foarte multă tărie, mai ales Conducătorilor, care îl pot percepe drept un semn de slăbiciune, şi Constructorilor, care pot considera că mimica expresivă este nepotrivită masculinităţii şi nesigură. Există aproximativ optsprezece moduri de a zâmbi, dintre care folosim numai câteva atunci când flirtăm. "Zâmbetul simplu" este un gest pe care îl facem ţinând buzele lipite şi pe care îl adresăm în saluturile obişnuite transmise unui străin sau unei cunoştinţe. Arătăm un interes mai mare dacă ne retragem buza superioară şi ne arătăm dinţii de sus - "zâmbetul superior". Acesta, combinat cu mişcarea din sprânceană (sus şi apoi repede jos), va transmite un semnal clar de interes. Insă, dintr-un motiv natural, "zâmbetul deschis", cu toată dantura expusă, este cel mai eficient.
 
Suntem făcuţi să-i imităm pe ceilalţi, mai ales prin mimică. Iar când vedem o altă persoană zâmbind, faţa noastră preia în mod firesc aceeaşi poză, chiar şi numai pentru o fracţiune de secundă. Acest lucru are un efect foarte puternic asupra creierului. Mişcându-ne muşchii faciali, stimulăm nervii faciali. Iar aceştia, în schimb, activează anumite substanţe cerebrale care ne fac să ne simţim bine. Din acest motiv ne simţim bine printre oamenii fericiţi. Dacă ei zâmbesc, zâmbim şi noi, creând senzaţii puternice de plăcere. Prin urmare, dacă vreţi să-l faceţi fericit pe partenerul dumneavoastră, fiţi fericit/ă. Zâmbind vă veţi simţi mai bine şi îl va bucura şi pe celălalt.
 
…în Samoa, Papua-Noua Guinee, Japonia, Africa, pe fluviul Amazon şi în cluburile şi barurile din Madrid, Londra, New York şi Buenos Aires, femeile flirtează în mai multe "reprize". Mai întâi îi zâmbesc admiratorului, apoi îşi ridică rapid sprâncenele, deschizând ochii larg pentru a se uita direct la el; la urmă îşi închid pleoapele, îşi înclină capul în jos şi lateral şi se uită în altă parte. Adesea, o femeie îşi acoperă faţa sau gura cu mâna când îşi întoarce privirea. O altă strategie este privirea ruşinată, un alt gest pe care probabil l-am moştenit de la strămoşii noştri din clasa mamiferelor, pentru că şi oposumul recurgă la el. Mai întâi ne împingem gâtul uşor în faţă, ne ridicăm puţin capul, apoi ne uităm în sus, înspre pretendent. Fie că este vorba de o privire, de trecerea limbii peste buze, ridicarea sprâncenelor sau orice altă combinaţie de gesturi, ideea este să ne facem observaţi. De fapt, Moore a descoprit că aceste semnale sunt mult mai eficiente decât atracţia fizică atunci când vrem să atragem atenţia cuiva…
 
CUPRINS:
1. S-o ascultăm pe mama natură: De ce el? De ce ea?        
2. Testul de personalitate conceput de dr. Helen Fisher         
3. înzestrarea naturală: cum ţi-e scris         
4. Soarbe licoarea vieţii până la ultima picătură: Exploratorul        
5. Stâlpul societăţii: Constructorul        
6. Tot mai sus, către stele: Conducătorul        
7. Regele-filozof: Negociatorul        
8. Tovarăş de joacă, partener intelectual, camarad de întrajutorare, suflet-pereche.
Atracţia reciprocă în cadrul întâlnirilor romantice         
9. Cum ne îndrăgostim: pâlnia        
10. Alesul/Aleasa inimii: cum iubim        
11. Cum lăsăm atracţia să lucreze: sfatul dat, de natură     
Anexă            
Note    
Mulţumiri    
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0219 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.