De cât de mult creier avem cu adevărat nevoie?

De cât de mult creier avem cu adevărat nevoie?
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-7047-2
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 296

DESCRIERE

De cât de mult creier avem cu adevărat nevoie? Metoda infailibilă ca să-ți folosești 100% inteligența - Alexis Willett, Jennifer Barnett
 
Contează cât de mult creier avem? • Care sunt cele mai importante părți din creier? • Când si de ce ni se micșorează creierul? • Putem trăi cu porțiuni din creier lipsă, și cu care anume? • Ce diferențe există de fapt între creierul bărbaților și cel al femeilor? • Chiar se manifestă la femei fenomenul „baby brain“? • Timpul petrecut în fața ecranelor ne strică creierul? • Dacă ne antrenăm creierul o să îmbătrânim mai sănătos? • Cum ajută noile tehnologii buna funcționare a creierului și performanțele noastre cognitive? • Este creierul uman în floarea vârstei evolutive, sau viitorul îi va aduce îmbunătățiri?
 
Ce poate fi mai fascinant decât să încercăm, iar și iar, să dezlegăm prin noi și noi întrebări și răspunsuri misterul acelei părți din alcătuirea noastră care ne definește în cea mai înaltă măsură drept oameni?
 
De cât de mult creier avem cu adevărat nevoie? ne propune o incitantă călătorie prin trecutul, prezentul și viitorul creierului uman pornind tocmai din miezul necunoscutelor despre el: cum și de ce a ajuns să arate astăzi cum arată, cum va arăta în viitor. Cartea analizează o serie de probleme pe care și le pune orice om curios: Oare avem, fiecare, creierul întreg? Dacă da, cât din el ne-am putea permite să pierdem fără să ne afecteze traiul normal?
 
Dacă nu, cum de se poate supraviețui ori chiar trăi mulțumitor fără porțiuni din el? Răspunsuri variate și uimitoare se găsesc la fiecare pas în toate capitolele cărții, fie că veți alege să citiți studiile de caz și scenariile ipotetice, interviurile cu experți din domeniul neuroștiințelor sau cele mai noi teorii și cercetări despre funcționarea cerebrală prezentate de autoare.
 
CUPRINS:
 
 Introducere: Abordarea problemei
 
PARTEA ÎNTÂI. Fondul   problemei
1.    Șeful clasei: De ce au oamenii un creier atât de mare?
2.    A fi om: De ce avem nevoie de creier și care părți din el sunt importante cu‑adevărat?
 
PARTEA A DOUA. Oamenii sunt diferiţi
3.   Bărbații: Chiar contează dimensiunea?
4.    În floarea vieții: Când o trăim, mai precis?
5.    Zile bune și zile rele: Cum variază funcționarea creierului de la o clipă la alta?
 
PARTEA A TREIA. Dincolo de limite
6.    Ceva lipsește: Putem funcționa normal fără un creier complet?
7.    Sub asediu: Cum reacționează creierul când părți din el se deteriorează?
 
PARTEA A PATRA. Viitorul   perfect
8.    Creierul optimizat: Cât de mult se poate îmbunătăți creierul uman în cursul vieții?
9.    În curând, cu un creier‑anexă: Putem oare păstra și chiar îmbunătăți puterea creierului prin mijloace artificiale?
Bibliografie
Indice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0261 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.