Dă-ți voie să simți!

Dă-ți voie să simți!
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0779-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 352

DESCRIERE

Dă-ți voie să simți! - Marc Brackett
 
... ce faci cu acele sentimentele profunde, puternice, derutante, care te surprind chiar și pe tine? Cum te raportezi la afectele care-ți scapă de sub control sau pe care vrei să le ascunzi de toată lumea, ca să nu-ți expui vulnerabilitățile? Și de câte ori nu-i înveți, prin exemplul tău, și pe copiii tăi că nu au voie să simtă teamă, furie sau dezamăgire?
 
În urma a 25 de ani de cercetări asupra emoțiilor, Marc Brackett a găsit cele mai bune căi prin care îți poți înțelege și utiliza stările afective, pentru a avea succes în viață și pentru îmbunătățirea stării de bine. Instrumentul care stă în centrul acestei cărți este metoda RULER, bazată pe cinci abilități afective esențiale: recunoașterea unei emoții (pornind de la limbajul nonverbal), înțelegerea cauzelor ei, etichetarea ei corectă, afișarea emoțiilor de-o manieră adecvată social și, în fine, reglarea și modificarea reacțiile afective, pentru atingerea obiectivelor personale.
 
Metoda RULER a fost testată cu succes în mii de școli din SUA, ea dovedind că poate reduce stresul și epuizarea, îmbunătățind considerabil climatul la clasă și performanțele școlare. Scrisă cu sinceritate și umor, cartea te va ajuta să-ți vindeci rănile afective, dar și să-ți gestionezi mai bine emoțiile, pentru a fi mai sănătos, mai performant și mai satisfăcut de viața ta.
 
Marc Brackett este profesor la Centrul pentru Studiul Copiilor de la Universitatea Yale și director fondator al Centrului pentru Inteligență Emoțională de la
Yale.

CUPRINS:
 
Prolog
PARTEA ÎNTÂI. Dă‑ți voie să simți
1. Dă‑ți voie să simți
2. Emoțiile sunt informații
3. Cum să devii specialist în emoții
PARTEA A DOUA. Abilitățile RULER
4. R: Recunoașterea emoțiilor
5. U: Înțelegerea emoțiilor
6. L: Etichetarea emoțiilor
7. E: Exprimarea emoțiilor
8. R: Reglarea emoțiilor
PARTEA A TREIA. Aplicarea abilităților emoționale pentru succes și stare de bine optimă
9. Emoțiile — acasă
10. Emoțiile la școală: de la grădiniță până la facultate
11. Emoțiile la locul de muncă
Crearea unei revoluții a emoțiilor
Referințe bibliografice
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0545 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.