Cunoaște-ți drepturile și revendică-le. Un ghid pentru tineri

Cunoaște-ți drepturile și revendică-le. Un ghid pentru tineri
Preț: 67,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-1221-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 288

DESCRIERE

Cunoaște-ți drepturile și revendică-le. Un ghid pentru tineri - Angelina Jolie, Geraldine Van Bueren
 
Primul pas ca să profiți din plin de drepturile tale este să le cunoști și să le înțelegi. Un ONG de talie mondială, o actriță de Oscar, filantroapă celebră, și o avocată expertă în drepturile copilului își dau mâna ca să te ghideze în această călătorie fascinantă.
 
Drepturile omului sunt și ale tale, indiferent cine ești și unde locuiești. Printre ele se numără dreptul la libertate de exprimare, precum și la egalitate, sănătate, un mediu curat, un loc sigur în care să trăiești și protecţie împotriva violenţei. De multe ori însă, ele sunt negate sau încălcate. Chiar dacă guvernele și adulţii ar trebui să le susţină, nu o fac întotdeauna.

Vei afla pe larg din această carte ce drepturi ai și vei descoperi munca fascinantă pe care o depun activiști de vârsta ta din toată lumea. De asemenea, vei înţelege legile, astfel încât să știi cum să acţionezi ca să revendici ceea ce îţi aparţine de drept.
 
Oprimarea este un sistem de putere care pastreaza privilegiile pentru cei aflați în grupurile dominante. Are loc la toate nivelurile societatii. La nivel personal, de exemplu, unii pot avea convingeri despre alții bazate pe clasa, rasa ori gen; chiar daca nu își exprima convingerile, acestea le pot influența opiniile și acțiunile. La nivel interpersonal, convingerile pot determina o persoana sa îi trateze pe alții ca fiind mai puțin importanți. La nivel instituțional, exista adesea reguli și politici (scrise sau nescrise) care exclud oamenii sau îi fac sa se simta nedoriți. La nivel cultural, convingerile oprimante circula peste tot în fiecare zi prin intermediul mass‑mediei, carților, declarațiilor oficiale și tot așa. Acestea contribuie la formarea parerilor larg raspândite datorita carora oamenii accepta oprimarea fara sa își dea seama. Astfel se creeaza un cerc vicios.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.