Cum sa fii tu insuti ca sa traiesti din plin

Cum sa fii tu insuti ca sa traiesti din plin
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 272

DESCRIERE

Cum sa fii tu insuti ca sa traiesti din plin - Alain Braconnier
…ce faci de obicei atunci când dai de greu? Fugi de probleme, te faci că nu există, te îmbolnăveşti subit sau arunci vina asupra altcuiva? Toate acestea sunt „mecanisme de apărare" care nu fac decât să adâncească nefericirea, susţine psihanalistul parizian Alain Braconnier. Vestea bună este că există şi alte mijloace defensive, la fel de puternice, dar mai sănătoase. Apelând la umor, la sublimare, la afirmarea de sine sau la ajutorul celor din jur, vei reuşi să-ţi protejezi adevăratul sine, mobilizând resurse interioare nebănuite. Cartea te învaţă cum să foloseşti aceste „scuturi" vitale în familie şi la serviciu, oferind la final un chestionar util pentru autoevaluarea celor 27 de stiluri de apărare. Stăpân pe mijloacele tale defensive, vei putea profita din plin de viaţă, înfruntând cu succes demonii interiori, dar şi greutăţile vieţii de zi cu zi.
Alain Braconnier, psihiatru şi psihanalist francez, predă la Universitatea Paris-V. Dintre cărţile sale, la Editura Trei au mai fost traduse: Cum să fii o mamă bună pentru fiul tău şi Cum să fii un tată bun pentru fiica ta.
CUPRINS:
Introducere Partea întâi. ÎN CĂUTAREA SINELUI Capitolul 1 GĂSIREA ŞI MOBILIZAREA FORŢELOR INTERIOARE Să trăim din plin, având grijă de noi înşine Să ne protejăm: împotriva cui? Împotriva cărui lucru? Forţele noastre interioare O descoperire fericită Să ne desfăşurăm toate resursele în toate domeniile vieţii Capitolul 2 CELE MAI BUNE ŞAPTE MIJLOACE DE A FI NOI ÎNŞINE Umorul: faţă de sine însuşi şi faţă de ceilalţi Sublimarea printr-o îndeletnicire plăcută Afirmarea de sine Anticiparea Acţiunea Recursul la ajutorul aproapelui Autoobservarea Capitolul 3 A TE ÎNFRÂNA: UN ALT MOD DE A EXISTA Identificarea Seducţia Reprimarea (înlăturarea) Intelectualizarea Refularea Deplasarea problemelor Fuga (evitarea) Altruismul şi dependenţa Inversarea sentimentelor sau formaţiunea reacţională Izolarea: a gândi, dar a nu simţi nimic Anularea retroactivă: retractarea celor tocmai spuse Somatizarea: a te exprima prin trup Refugiul în reverie Deprecierea (minimalizarea) şi idealizarea excesivă Capitolul 4 SOLUŢII DE ULTIMĂ INSTANŢĂ Agresivitatea pasivă: „Nu fac nimic, dar cât sunt de mânios!" Trecerea impulsivă la act: „Nu ştiu să aştept" Regresia sau întoarcerea la comportamentele infantile Clivajul: absolut bun sau absolut rău Proiecţia: „Nu e vina mea, celălalt a greşit" Negarea realităţii Capitolul 5 ATÂT DE ASEMĂNĂTORI, DAR TOTUŞI DIFERIŢI Modul de a ne proteja ne defineşte personalitatea Femeile şi bărbaţii se apără în acelaşi fel? Inteligenţa joacă vreun rol? Forţele interioare şi cultura Capitolul 6 DRUMUL CĂTRE SINE: DE LA COPILUL NOU-NĂSCUT LA VÂRSTA ADULTĂ Originea forţelor noastre protectoare De la copilul nou-născut la adult Partea a doua. CUM SĂ NE UTILIZĂM TOATE RESURSELE ÎN VIAŢA DE ZI CU ZI Capitolul 7 TRĂIND ÎN ARMONIE CU CEILALŢI În societate În familie În cuplu La serviciu Capitolul 8 CUM SĂ FACEM FAŢĂ EVENIMENTELOR DEOSEBITE ALE VIEŢII Întâlnirea amoroasă Despărţirile Doliul Boala Capitolul 9 DE LA NEBUNIILE MICI LA CELE MARI În faţa nevrozelor proprii În faţa deprimării În faţa hipersensibilităţii În faţa nebuniei Partea a treia. SĂ AVEM GRIJĂ DE NOI ŞI SĂ-I AJUTĂM PE CEILALŢI SĂ AIBĂ GRIJĂ DE EI Capitolul 10 CUM NE FOLOSIM ÎN MOD INTELIGENT RESURSELE Nimic nu este imuabil Cum ne alegem modul de viaţă şi cum avem grijă de noi Comorile de forţe interioare ascunse înlăuntrul nostru Să ne mobilizăm resursele interioare Capitolul 11 SĂ-I AJUTĂM PE CEILALŢI SĂ AIBĂ GRIJĂ DE EI Cum ajutăm un apropiat Să-i ajutăm pe copiii şi pe adolescenţii noştri Când şi cum să alegem un ajutor Concluzie Anexa I – Principalele mecanisme de apărare Anexa II – Să învăţăm să evaluăm cele 27 de moduri de a rămâne noi înşine Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0252 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.