Cum să fii dictator. Cultul personalității în secolul XX

Cum să fii dictator. Cultul personalității în secolul XX
Preț: 44,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8203-4
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 328

DESCRIERE

Cum să fii dictator. Cultul personalității în secolul XX - Frank Dikötter
 
... face o analiză detaliată a cultului personalităţii şi propagandei din jurul unora dintre cei mai mari dictatori ai secolului trecut, de la Hitler şi Stalin la Mao Zedong şi Kim Ir Sen sau Ceauşescu şi Haile Mariam Mengistu. Pe baza unei ample cercetări arhivistice şi a unui studiu aprofundat, Frank Dikötter schiţează un uimitor portret al dictaturii, evidenţiind modul în care aceşti oameni de stat au reuşit să-şi construiască şi să-şi menţină regimurile, creînd impresia că se bucură de sprijinul maselor.
 
... se pune astfel problema dacă este mai bine să fii iubit decât temut, sau invers. Răspunsul este că ar trebui să fii şi una, şi alta; dar, întrucât este greu sa împaci aceste două lucruri, spun că, atunci când unul din două trebuie să lipsească, este mult mai sigur pentru tine să fii temut decât iubit... Oamenii şovăie mai puţin atunci când este vorba să facă rău unuia care şi-a câştigat iubirea celorlalţi, decât altuia care se face temut, pentru că iubirea se păstrează prin legătura obligaţiei, şi, cum oamenii sunt răi, aceasta poate fi oricând ruptă atunci când intră în joc folosul tău particular; în schimb, teama se păstrează prin frica de pedeapsă, care nu-l părăseşte niciodată pe om. Niccolo Machiavelli, Principele
 
CUPRINS:
 
Prefaţă  
1.    Mussolini  
2.    Hitler   
3.    Stalin   
4.    Mao    
5.    Kim Ir Sen    
6.    Duvalier    
7.    Ceauşescu    
8.    Mengistu   
Postfaţă    
Bibliografie selectivă    
Note   
Mulţumiri  
Index   

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0256 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.