Cum să discuți cu un negaționist al științei

Cum să discuți cu un negaționist al științei
Preț: 52,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-8183-6
Anul publicării: 2023
Pagini: 328

DESCRIERE

Cum să discuți cu un negaționist al științei. De ce cred unii că Pământul e plat și alte teorii ale conspirației - Lee McIntyre
 
Astăzi, există o mulțime de oameni care resping expertiza științifică și preferă faptelor simulacrele ideologice. Ei nu sunt doar neinformați, ci de-a dreptul dezinformați, din cauza apelului la premise convenabile, specialiști falși și teorii ale conspirației.  Cum îi putem convinge că nu așa se ajunge la adevăr? Cum îi putem face să se răzgândească și să accepte faptele, dacă ei nu cred în fapte? 
 
În această carte, Lee McIntyre arată că putem să luptăm împotriva negaționiștilor științei și susține că este important să o facem – pentru că negarea științei poate ucide. Autorul oferă instrumente și tehnici pentru comunicarea adevărului și valorilor științei pe înțelesul adepților Pământului plat, antivacciniștilor, opozanților schimbării climatice sau ai organismelor modificate genetic, subliniind cã pentru a fi ascultați este nevoie să vorbim cu ei calm și respectuos și să le înțelegem perspectiva.
 
CUPRINS:

Introducere... 11
1. Ce am aflat la Convenția Pământului Plat... 19
2. Ce este negarea științei?... 58
3. Cum schimbi opinia cuiva?... 90
4. Întâlnire de gradul trei cu schimbările climatice... 117
5. Un semnal de alarmă... 145
6. Organismele modificate genetic: există o negare de stânga a științei?... 168
7. Dialog bazat pe încredere... 192
8. Coronavirusul și ce ne rezervă viitorul... 221
Epilog... 247
Mulțumiri... 253
Note... 255
Bibliografie... 319

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0469 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.