Cum sa depasim crizele familiale

Cum sa depasim crizele familiale
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-136-709-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 240

DESCRIERE

Cum sa depasim crizele familiale - Elena Morozova
 
... din punct de vedere psihologic, cea mai însemnată nevoie a soţilor este nevoia de încredere în comunicarea familială. In lipsa posibilităţii de a fi auzit şi înţeles este afectată negativ relaţia maritală, dându-se naştere unor conflicte cronice, uneori tranzitorii, spre alienare.
 
Alte nevoi de maximă importanţă sunt cele de dragoste, respect şi siguranţă alături de soţ/soţie. Dacă acestea lipsesc, atunci anxietatea, sentimentul de neîncredere, care poate zdruncina semnificativ relaţia soţilor, devine un companion frecvent în căsătorie. O nevoie semnificativă este şi necesitatea dc a menţine o imagine de sine pozitivă a soţului şi a soţiei (imagine care constă în recunoaşterea valorii şi semnificaţiei personale). Lipsa atenţiei, grijii şi acceptării cuvenite din partea soţilor duce adesea la o percepţie de sine distorsionată, la o stimă de sine redusă - care, de asemenea, nu duce la consolidarea relaţiei în cuplu.
 
Printre alte nevoi importante se numără necesităţile de rol ale soţilor (de a fi cap şi lider in familie, de a realiza rolurile de mamă-tată, gospodar-gospodină, precum şi altele). Conflictele apar atunci când soţul şi soţia nu au aceeaşi viziune asupra realizării acestor îndatoriri şi a altora. Un aspect deosebit de dureros este problema nerezolvată a capului şi liderului din familie, care poate genera o mulţime de emoţii negative intre soţi. Mai trebuie remarcate şi nevoile asociate cu traiul de zi cu zi şi confortul familial, cu necesităţile materiale şi cognitive - toate acestea, fiind blocate, pot contribui, de asemenea, la „puşculiţa" nereuşitelor din căsnicie.

în paginile acestei cărţi vom încerca să urmărim prin exemple practice, concrete, cum şi de ce nevoile amintite sau altele nu pot fi satisfacute în cuplul conjugal. Obiectivul nostru este cel de a elucida lucrurile acestea şi de a ne strădui să înţelegem dacă se poate face ceva într-un caz sau altul...
 
CUPRINS:
 
Analiza psihologica si duhovniceasca a problemelor tipice din viata de familie
Prefata autorului
Introducere
Ce isi doresc cu totii in casnicie?
1. Forta-majora, sau Capcana familiala
2. Singuratatea in familie, sau Casatoria ca fuga de izolare
3."Lebada, racul si stiuca": cand in familie sunt valori diferite
4. Vorbim limbi diferite
5."Suntem o familie unica" sau Originile problemelor psihosomatice
6. Lupta fara reguli, sau Cand cel mai puternic nu invinge
7."Cenusareasa" familiei
8. Mitul salvatorului: dependenta si co-dependenta
9."Moscova nu crede in lacrimi" sau Femeia puternica
10. Pasarea in colivie de aur
11. Simbioza, sau cand in familie e prea stramt
Postfata autorului
Trei istorisiri despre iubire si devotament in casatorie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0542 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.