Cum sa cresti un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Sigurantei

Cum sa cresti un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Sigurantei
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0175-7
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 384

DESCRIERE

Cum sa cresti un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Sigurantei - Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell
 
Cercetarile au aratat ca exista multi factori care influenteaza felul în care ne crestem copiii si ca a le oferi cai de a fi vazuti, linistiti, în siguranta le deschide usa catre o stare de bine. Dar multe lucruri ne pot sta în cale. Unul dintre acesti factori este propria noastra experienta din copilarie. Totusi, cercetarile sunt solide si limpezi. Nu ceea ce ni s-a întâmplat în copilarie, în sine, este factorul crucial pentru a face o previziune a gradului de siguranta al atasamentului lor fata de noi, ci felul în care noi am

înteles cum anume ne-au influentat experientele din copilarie. Studii atente asupra a 10000 de indivizi au aratat ca felul în care am reusit sa reflectam la acele lucruri care n-au fost chiar atât de bune în copilarie si sa întelegem cum ne-au influentat dezvoltarea si cum ne-au afectat felul în care ne crestem copiii este ceea ce conteaza cel mai mult (vezi cartea mea The Developing Mind — 2012 — pentru o sinteza a acestor descoperiri).
 
Si, chiar daca am avut un atasament securizant fata de parinti sau alte persoane de îngrijire, oricare dintre noi poate beneficia de o adâncire a constientizarii felului în care ne putem creste copiii. Exista întotdeauna loc pentru a învata si a creste! Vestea buna e ca nu e niciodata prea târziu sa ne întelegem viata si sa învatam sa ne îmbunatatim legaturile cu cei care ne iubesc.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte... 11
Multumiri... 15
Nota autorilor... 19
Introducere... 21
   Partea I. în jurul Cercului... 31
Capitolul 1. Atasamentul... 33
Capitolul 2. Siguranta... 66
Capitolul 3. O harta pentru atasament... 97
Capitolul 4. Când joci rolul mâinilor care sustin Cercul... 131
Capitolul 5. Muzica rechinilor... 174
Capitolul 6. Comportamentul ca mijloc de comunicare... 216
   Partea a II-a. Crearea si mentinerea Cercului Sigurantei... 261
Capitolul 7. Oase de rechini... 263
Capitolul 8. Sa încercam noi ape... 303
Capitolul 9. Cum ne mentinem la suprafata... 342
Resurse... 377

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0338 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.