Cum merge lumea

Cum merge lumea
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-0571-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 472

DESCRIERE

Cum merge lumea - Noam Chomsky
 
... o oportunitate de a familiariza publicul larg cu câteva teme extrem de relevante pentru societatea globala în care traim - chiar daca deseori ocolite sau ignorate de presa americana si de aiurea. Una dintre temele centrale ale volumului, care joaca de multe ori rolul unui fir conducator al discutiilor, este chestiunea politicii externe a Statelor Unite din ultimii cincizeci de ani, care a avut un impact covârsitor asupra realitatilor politice si raporturilor de forte din ziua de astazi.
 
Ordinea neoliberala pe care SUA au impus-o, deseori prin apel la forta - orchestrând crize, lovituri de stat sau de guvern, ori pur si simplu invadând si devastând tari din Lumea a Treia aflate în zona lor de influenta -, este analizata pe larg în interviurile din acest volum, atât din perspectiva influentei sale destabilizatoare asupra democratiei, cât si prin prisma impactului ei asupra vietii oamenilor de rând.
 
Volumul prezent reediteaza patru carti, dintre care primele trei — Ce vrea, de fapt, Unchiul Sam?, Cei putini si prosperi, cei multi si chinuiti de griji, Secrete, minciuni si democratie — au aparut, initial, în 1994; cea de-a patra carte, Binele comun, a aparut câtiva ani mai târziu, în 1998. Tinând seama de aceste date cronologice, este limpede ca subiectele abordate în ele oglindesc, în buna masura, agenda externa fierbinte a Statelor Unite si a lumii occidentale...
 
CUPRINS:
 
Nota traducatorului            
Omul fara umbra si vocea fara ecou. O distopie reparata    
Despre autor        
Nota editorului
Ce vrea, de fapt, Unchiul Sam?
Cei putini si prosperi, cei multi si chinuiti de griji            
Secrete, minciuni si democratie
Binele comun
Indice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0328 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.