Cum gândim în viața de zi cu zi

Cum gândim în viața de zi cu zi
Preț: 54,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-7794-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 504

DESCRIERE

Cum gândim în viața de zi cu zi - Ștefan Boncu, Andrei Holman
 
...în multe cazuri, indivizii ignoră legile elementare ale logicii, mînați de dorințe și emoții. Oamenii ajung uneori să creadă lucruri absurde, să-și construiască facil convingeri eronate, să-și schimbe fără motiv opinii întemeiate, să ia decizii hilare. În fiecare capitol, autorii caută să explice de ce gîndirea „omului de pe stradă” este automată, stereotipică, emoțională, instinctivă și numai rareori analitică, logică și așezată. Prin această explorare a unora dintre cele mai subtile și mai spectaculoase mecanisme psihice, cititorul are prilejul să se familiarizeze cu teme captivante din psihologia socială a ultimelor decenii.
 
Psihologia științifică a trebuit să ducă o luptă intensă cu psihologia de simț comun pentru a-i invalida unele (pseudo)cunoștințe și pentru a le impune pe cele validate științific în cotidian, în beneficiul tuturor. Cartea ne arată un univers fascinant, concentrat pe felul în care gîndim despre propria persoană, despre alții, despre sine în comparație cu alții ș. a., care atinge niveluri diferite de înțelegere a fenomenelor analizate (cum se întîmplă vs cum credem că se întîmplă vs cum ar trebui să se întîmple).
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1233 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.