Cum a fost posibil? Cartita Pacepa
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Neagu Cosma
ISBN: 9786068006734
Editura: Paco
Anul publicării: 2020
Pagini: 286
Categoria: Dezvaluiri/Istorie
DESCRIERE
Cum a fost posibil? Cartita Pacepa - Neagu Cosma
... lucrând un sfert de secol în Contraspionajul roman (17 ani a fost în la conducerea acestei unităţi) Neagu Cosma l-a cunoscut îndeaproape pe Pacepa (care activa în serviciul de spionaj al României), a avut, ' deseori, prilejul sa conlucreze în acţiuni concrete, dar şi sâ se cunoască reciproc. Serviciul în care a lucrat autorul acestei cărţi a obţinut, de timpuriu şi în mod repetat, informaţii care-l situau pe Pacepa în tagma spionilor şi a trădătorilor României. El însă nu a putut fi demascat, datorita...
... trebuie spus de la început ca Mihai Pacepa (ns. 1928) nu avea rădăcinile prea adânc înfipte în solul românesc. Tatal sau era slovac-evreu (într-un dosar provenit din arhivele Siguranţei Generale a României se face aceeaşi precizare: slovac- evreu) sosit în România imediat dupâ primul război mondial. A venit în „căutare" de lucru, deschizându-şi un atelier de tinichigerie la Alba Iulia, unde nu a rămas prea mult timp, stabilindu-se ulterior în Bucureşti. Numai ca, din urmarirea sa de catre organele speciale ale ţarii, a rezultat câ fusese trimis în România de câtre Serviciul de Spionaj al tânarului stat cehoslovac care, se înţelege, avea tot interesul sâ-şi cunoasca vecinii, iar ţara noastra era un vecin destul de puternic.
Atelierul de tinichigerie îi servea drept acoperire a activitaţilor sale de spionaj duse pe teritoriul României şi împotriva acestei ţari. Atelierul de tinichigerie justifica sursa veniturilor tinichigiului Pacepa si îi înlesnea contactarea informatorilor din subordine dar şi a potenţialilor deţinători de informaţii, pe care îi exploata in orb. Menţionez ca, astfel de acoperiri ale activităţilor unor agenţi ce activează pe teritoriu străin sunt folosite cu succes şi în mod frecvent de către toate serviciile de spionaj.
„Tinichigiul" Pacepa a fâcut o treabă atât de bună pentru serviciul de spionaj cehoslovac şi implicit, pentru patria sa - Cehoslovacia încât, prin anii 1934-1935, a fost promovat în funcţia de rezident, având în subordine o reţea de informatori. La un moment dat, serviciul său din Praga îl suspecta de joc dublu sau chiar triplu, fiind în relaţii de colaborare atât cu Intelligence Service cât şi cu Serviciul Secret român. Se vedea treaba că, prin vocaţie, era „internaţionalist"; vocaţie transmisă şi fiului său.
Mama lui Mihai Pacepa a fost româncă, dintr-o familie modestă, care s-a străduit să-l crească şi să-l formeze în spiritul dragostei faţă de ţară, numai că influenţa tatălui sau, care i-a oferit un „model internaţionalist", a fost determinantă...
CUPRINS:
Nota
I - Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători
II - De unde a apărut acest Pacepa?
III - Probe indubitabile ale trădării
IV - Cauze favorizante
V - Vânătorul şi vânatul
VI - Şobolanul ocoleşte capcanele
VII - Un handicapat
VIII - „Mărturisirile" lui Pacepa
IX - Consecinţele trădării
X - Ne-am liniştit
I - Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători
II - De unde a apărut acest Pacepa?
III - Probe indubitabile ale trădării
IV - Cauze favorizante
V - Vânătorul şi vânatul
VI - Şobolanul ocoleşte capcanele
VII - Un handicapat
VIII - „Mărturisirile" lui Pacepa
IX - Consecinţele trădării
X - Ne-am liniştit
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-Promoţii
-- 47,00 lei49,00 lei (-4,08%)
- 75,00 lei82,50 lei (-9,09%)
- 225,00 lei250,00 lei (-10%)
RECENZII