Cum a devenit Isus Dumnezeu. Preamărirea unui predicator evreu din Galileea

Cum a devenit Isus Dumnezeu. Preamărirea unui predicator evreu din Galileea
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6779-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 404
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cum a devenit Isus Dumnezeu. Preamărirea unui predicator evreu din Galileea - Bart D. Ehrman
 
Isus a fost un predicator evreu din clasa de jos, de prin sătucurile sărace ale Galileii, condamnat pentru activități ilegale și răstignit pentru crime împotriva statului. Însă, la puțin timp după moartea sa, ucenicii lui pretindeau că fusese o ființă divină. În cele din urmă au mers mai departe, declarând că el este nimeni altul decât Dumnezeu, Domnul cerului și al pământului. De aici se naște și întrebarea: cum a ajuns un țăran răstignit să fie considerat Domnul creator a toate? Cum a devenit Isus Dumnezeu?

Ideea că Isus e Dumnezeu nu e o invenție a timpurilor moderne, desigur. După cum voi arăta în această dezbatere, asta era și perspectiva primilor creștini, curând după moartea lui Isus. Una dintre întrebările fundamentale pe tot parcursul acestui studiu va fi ce înțelegeau acei creștini prin fraza „Isus e Dumnezeu“. După cum vom vedea, diverşi creștini înțelegeau lucruri diferite.

... de‑a lungul anilor m‑am schimbat, iar acum, la vârsta mijlocie, nu mai sunt credincios. Sunt, în schimb, istoric al creștinismului  timpuriu  și  de  aproape  trei  decenii  studiez Noul Testament și răspândirea religiei creștine din perspectivă istorică. Bart D. Ehrman

CUPRINS:
 
Introducere
1. Oameni divini în Grecia și Roma antice
2. Oameni divini în iudaismul antic
3. Isus se considera Dumnezeu?
4. Învierea lui Isus: Ce nu putem ști
5. Învierea lui Isus: Ce putem ști
6. Începuturile cristologiei. Cristos ca preamărit în cer
7. Isus ca Dumnezeu pe pământ: Cristologii timpurii ale întrupării
8. După Noul Testament: Fundături cristologice din secolele al II‑lea și al III‑lea
9. Orto‑paradoxuri pe calea spre Niceea
Epilog
Indice scripturar
Indice de teme și persoane

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0297 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.