Cruciadele. O istorie a luptelor pentru Țara Sfântă

Cruciadele. O istorie a luptelor pentru Țara Sfântă
-7%
Preț: 65,00 lei
69,90 lei (-7,01%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-783-099-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304

DESCRIERE

Cruciadele. O istorie a luptelor pentru Țara Sfântă - Lars Brownworth
 
La sfârșitul toamnei anului 1095, papa Urban al II-lea ținea la Clermont, în Franța, un discurs fulminant, care avea să însuflețească și apoi să pună în mișcare întreaga Europă. Aproape 150. 000 de oameni au răspuns apelului papal. Cu toții și-au lăsat în urmă toate bunurile lumești spre a întreprinde ceea ce părea a fi o misiune nebunească. Aveau să mărșăluiască câteva mii de kilometri printr-un teritoriu ostil și să recucerească pentru creștinătate Ierusalimul, orașul sfânt al lui Dumnezeu. În ciuda tuturor piedicilor, au reușit acest lucru, făurind în inima lumii islamice un avanpost creștin care va dura aproape două secole.
 
Poate că nicio altă perioadă istorică nu este mai greșit înțeleasă decât cea a Cruciadelor. În acest volum remarcabil, Lars Brownworth prezintă cu obiectivitate și cu un indiscutabil talent literar întreaga poveste a acestor expediții fascinante. Surprinde perioada de la prima ciocnire dintre creștinătate și Islam, disputată pe pământurile arse de soare de la Yarmuk, până la căderea ultimului stat cruciat. În paginile cărții prind viață unele dintre cele mai faimoase personaje ale Evului Mediu – Richard Inimă de Leu, Frederic Barbarossa, Saladin, Eleanor de Aquitania, Ludovic cel Sfânt, legendarul Preot Ioan și mulți alții. De asemenea, volumul cuprinde și hărțile edificatoare pentru desfășurarea cruciadelor.

CUPRINS:
 
Personajele
Lista hărților
Prolog: Yarmuk
 
Capitolul 1. Pana și spada
Capitolul 2. Cruciada Calicilor
Capitolul 3. Cruciada Principilor
Capitolul 4. Marșul cel lung
Capitolul 5. Antiohia
Capitolul 6. Ierusalimul de aur
Capitolul 7. Outremer
Capitolul 8. Câmpul Sângelui
Capitolul 9. Se-adună norii
Capitolul 10. Văpaia din Clairvaux
Capitolul 11. Cruciada Regelui
Capitolul 12. Marșul prostiei
Capitolul 13. Saladin
Capitolul 14. Cruciada a III-a
Capitolul 15. Inimă de Leu
Capitolul 16. Mistuiți de patimă
Capitolul 17. Cruciada Copiilor
Capitolul 18. Cruciada a VI-a
Capitolul 19. Cruciada a VII-a
Capitolul 20. Preotul Ioan
Capitolul 21. Ultima cruciadă
Epilog: Urmările cruciadelor
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0382 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.