Cresterea ciupercilor, o afacere cu investitie aproape zero si profit din primul an

Cresterea ciupercilor, o afacere cu investitie aproape zero si profit din primul an
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 104

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cresterea ciupercilor, o afacere cu investitie aproape zero si profit din primul an - Tei Horatiu
... pe lângă valoarea alimentara, ciupercile constituie şi o cultură rentabilă, care asigură o producţie ridicată. In cultura ciupercilor nu se foloseşte teren agricol ci spaţii dezafectate, adică spaţii cărora nu li s-a dat altă întrebuinţare, iar pentru substratul nutritiv au fost luate în considerare materiale refolosibile, ieftine. Randamentul exprimat în kilograme de ciuperci recoltate de pe un metru pătrat, este, în funcţie de sistemul de cultură şi de condiţiile de microclimat asigurate, între 15 şi 30 de kilograme. Alt avantaj al cultivării ciupercilor este acela că ocupă spaţii reduse raportate la cantitatea de producţie, deoarece, având talie mică, în anumite perioade de dezvoltare nu au nevoie de lumină sau nu sunt influenţate de lipsa acesteia. In acest scop, se pot realiza culturi pe 3-6 nivele, pe acelaşi metru pătrat de suprafaţă, făcându-se astfel economie de spaţiu. Rentabilitatea culturii ciupercilor este dată şi de faptul că de la majoritatea se consumă toate părţile componente. Astfel, procentul de utilizare reprezintă 99-100%. Un ciclu de cultură la ciuperci durează, în funcţie de specie, între 100-120 de zile, de la însâmânţare până la ultimul recoltat. Acesta face ca investiţia să fie amortizată într-un timp scurt, având în vedere numărul ciclurilor de cultură care se pot realiza pe an, de pe aceeaşi suprafaţă. Un avantaj îl constituie faptul că prin cultivarea ciupercilor în spaţii închise şi prin folosirea miceliului unor specii comestibile cunoscute se evită orice suspiciune de intoxicare. Spre exemplu: în cazul unui tunel de 200 de metri pătraţi (în care sunt 2 rânduri de rastele cu câte 3 rafturi fiecare), la 1 ciclu de producţie, cu o investiţie minimă de 18 mii de lei pe an, se poate obţine un profit de aproximativ 45 mii de lei pe an la o cantitate de aproximativ 7 tone. Unul dintre avantajele principale pe care le au crescătorii de ciuperci constă în faptul că amortizarea investiţiei se face într-un timp foarte scurt - aproximativ doi ani în cazul culturilor de dimensiuni mici şi cinci-şase ani în situaţia în care producătorul deţine suprafeţe de peste 2 mii de metri pătraţi. Pentru a înfiinţa o cultură de ciuperci este nevoie de un spaţiu bine izolat de mediul exterior, igienizat şi dotat cu instalaţie de apă potabilă, ventilaţie, instalaţie electrică de încălzire şi răcire a aerului. O ciupercărie este rentabilă dacă se întinde pe o suprafaţă de minimum 100 metri pătraţi. Pe acest spaţiu se pot amenaja terase, astfel încât dimensiunea economică a exploataţiei să fie de cel puţin două unităţi (2 UDE), spre a putea fi eligibilă pentru finanţare europeană. Mai multe secrete despre cultivarea ciupercilor cu bani puţini şi transformarea activităţii într-o afacere profitabilă şi de proporţii descoperi din ghidul de faţă... Tei Horatiu
CUPRINS:
Originea şi începutul cultivării ciupercilor. Importanţa economică a cultivării ciupercilor Specii de ciuperci cultivate în România Compoziţia chimică a ciupercilor de cultură Clasificarea ciupercilor Morfologia ciupercilor Prezentarea principalelor ciuperci care cresc în ferme CULTURA CIUPERCII AGARICUS BISPORUS Taxonomia speciei Morfologie Faze fenologice Sortimentul cultivat Microclimat necesar Nutriţia ciupercilor Sistemele de cultură Spaţiul de cultură Pregătirea compostului Reţete de compost Compost clasic Compost mixt Compost sintetic Aprecierea calităţii compostului Sfaturi practice privind obţinerea sau corectarea compostului Introducerea compostului şi instalarea culturii Aşezarea compostului în saci Aşezarea compostului în lăzi Aşezarea compostului în biloane Inocularea şi incubaţia miceliului Tehnica de însămânţare Perioada de incubaţie Gobtarea Intreţinerea culturii după gobtare Recoltarea Sortarea Lucrări executate după fiecare recoltare Păstrarea ciupercilor Bolile şi dăunătorii ciupercilor Agaricus CULTURA CIUPERCILOR PLEUROTUS (BUREŢI DE FAG) Taxonomia speciei Morfologie Compoziţia chimică Acţiune terapeutică Sortimentul cultivat Pleurotus ostreatus Pleurotus Florida Pleurotus cornucopiae Pleurotus sajor-caju Pleurotus hibrid 421 Faze fenologice Microclimat necesar Nutritia ciupercilor Sistemele de cultura Spatiul de cultura Substratul de cultură Reţete de substrat Aprecierea calităţii substratului Instalarea culturii Inocularea şi incubaţia miceliului Sisteme de cultură Aşezarea substratului în saci Aşezarea substratului în lăzi Aşezarea substratului în biloane Cultura pe lemn Recoltarea Sortarea Bolile şi dăunătorii ciupercilor Pleurotus CIUPERCA - INGREDIENT PRINCIPAL Sosuri cu ciuperci 1. Sos de ciuperci - 1 2. Sos de ciuperci - 2. 3. Sos de ciuperci - 3 4. Sos de ciuperci - 4 5. Sos de ciuperci - 5 6. Sos de ciuperci cu usturoi 7. Sos de ciuperci cu vin 8. Sos de ciuperci pentru peşte 9. Sos de ciuperci pentru vânat 10. Sos moldovenesc cu ciuperci 11. Sos tomat cu ciuperci Aluaturi cu ciuperci 12. Aluat fraged cu ciuperci 13. Aluat fraged cu ciuperci 14. Budincă cu ciuperci 15. Budincă din ciuperci 16. Ciuperci cu brânză în foitaj 17. Clătite cu ciuperci 18. Clătite cu ciuperci şi smântână 19. Clătite cu ciuperci şi smântână 20. Colţunaşi cu ciuperci 21. Cornuri umplute cu ciuperci 22. Crochete de ciuperci-1 23. Crochete de ciuperci -2 24. Pateuri cu ciuperci 25. Plăcinte cu ciuperci 26. Plăcintele cu ciuperci 27.Ştrudel cu ciuperci şi nuci 28. Tarte cu ciuperci 29. Triangie cu ciuperci Mâncăruri cu ciuperci 30. Ardei umpluţi cu ciuperci 31. Bostanei cu ciuperci 32. Cartofi cu ciuperci 33. Chifteluţe din ciuperci 34. Ciulama de ciuperci -1 35. Ciulama de ciuperci -2 36. Ciuperci cu brânză la cuptor 37. Ciuperci cu carne de gâscă 38. Ciuperci cu carne de iepure 39. Ciuperci cu cartofi şi ouă 40. Ciuperci cu caşcaval 41. Ciuperci cu dovlecei 42. Ciuperci cu găluşte de griş 43. Ciuperci cu hrean la cuptor 44. Ciuperci cu lapte prins 45. Ciuperci cu orez 46. Ciuperci cu ouă la capac 47. Ciuperci cu pastă de peşte 48. Ciuperci cu peşte la cuptor 49. Ciuperci cu praz şi măsline 50. Ciuperci cu scoici 51. Ciuperci cu slănină afumată 52. Ciuperci cu sos alb şi ouă moi 53. Ciuperci cu sos de ceapă 54. Ciuperci cu sos de ceapă şi cartofi 55. Ciuperci cu sos de lămâie 56. Ciuperci cu sos de smântână 57. Ciuperci cu sos de vin şi ouă 58. Ciuperci cu şuncă 59. Ciuperci cu tăiţei 60. Ciuperci cu ţelină şi sos de vin roşu 61. Ciuperci gratinate cu caşcaval 62. Ciuperci împănate 63. Ciuperci în aluat 64. Ciuperci înăbuşite cu smântână 65. Ciuperci la grătar 66. Ciuperci la tavă-l 67. Ciuperci la tavă -2 68. Ciuperci prăjite 69. Ciuperci rasol cu usturoi 70. Ciuperci sote cu roşii 71. Ciuperci umplute 72. Ciuperci umplute cu flcăţei de pui 73. Ciuperci umplute cu peşte 74. Escalop cu ciuperci 75. Găluşte de ciuperci cu sos tomat 76. Limbă cu ciuperci ………….. …………….. Supe cu ciuperci

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0384 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.