Creierul - povestea noastra

Creierul - povestea noastra
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6016-9
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 228

DESCRIERE

Creierul - povestea noastra - David Eagleman
 
 Întrucât stiinta creierului este un domeniu care evolueaza cu rapiditate, ni se întâmpla arareori sa privim lucrurile în perspectiva, sa întelegem ce însemnatate au cercetarile din acest domeniu pentru viata noastra si sa putem vorbi limpede si pe întelesul tuturor despre ce înseamna sa ai o existenta biologica. Cartea de fata îsi propune acest lucru.
 
Stiinta creierului are un rol important. Materialul computational straniu din interiorul craniului nostru este mecanismul perceptiv cu ajutorul caruia navigam prin lume, lucrul din care iau nastere deciziile, materialul din care este alcatuita imaginatia.
 
Visele si viata noastra constienta apar din miliardele sale de celule active. O mai buna întelegere a creierului elucideaza ceea ce ni se pare real în relatiile noastre personale si ceea ce ni se pare necesar în politicile noastre sociale: cum ajungem sa ne luptam între noi, de ce iubim, ce acceptam ca fiind adevarat, cum ar trebui sa facem educatie, cum putem sa îmbunatatim politicile publice si cum ne putem modela corpul în urmatoarele secole. În circuitul microscopic al creierului sunt întiparite istoria si viitorul speciei umane.
 
CUPRINS:
 
Introducere... 7
1 Cine sunt eu?... 9
2 Ce este realitatea?... 41
3 Cine detine controlul?... 73
4 Cum iau decizii?... 103
5 Am oare nevoie de tine?... 135
6 Cine vom fi?... 163
Multumiri... 207
Note... 209
Glosar... 221
Credite fotografice... 225
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0270 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.