Creierul înșelător. Experimente literare în epoca neuroștiințelor

Creierul înșelător. Experimente literare în epoca neuroștiințelor
Preț: 58,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-44-0956-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 400

DESCRIERE

Creierul înșelător. Experimente literare în epoca neuroștiințelor - Jason Tougaw
 
În ce fel își transpun experiențele într-o poveste cei care sunt diferiți de noi? Dacă viziunea lor despre viață nu corespunde cu a noastră, cum arată literatura scrisă de ei, cum reușește ea să ne transmită un mesaj profund și să ne emoționeze?
 
Pe de o parte, Creierul înșelător abordează probleme care îi fascinează pe oamenii de știință ca, de exemplu, cum se transformă materia (cerebrală) în ceva imaterial (conștiința). Pe de altă parte, cartea aduce în discuție întrebări incomode, care ne privesc pe toți. Iar una dintre cele mai importante este următoarea: în lumina noilor descoperiri din neuroștiințe, mai putem vorbi despre un creier „normal“, „sănătos“, sau acesta nu a devenit decât o altă ficțiune construită cultural?
 
Jason Tougaw este profesor de literatură și scriere creativă la Queens College și la CUNY Graduate Center, de unde a și obținut titlul de doctor. A absolvit UCLA, după care a profesat o perioadă la American University și la Princeton University. Multe dintre eseurile sale cu privire la literatura contemporană, conștiință, autobiografii, legătura dintre literatură și știință au fost publicate în reviste precum: OUT, DV8, Literary Hub, Electric Literature, Modern Fiction Studies, The Quivering Pen.
 
Semnează o rubrică lunară pe site‑ul Psychology Today și este gazda unui show săptămânal numit The Mixtape, la postul de radio WJFF din New York. Semnează mai multe volume care s-au bucurat de o bună receptare.
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE
Ești creierul tău, nu ești creierul tău
 
CAPITOLUL 1
Înainte de neuromanie
 
INTERLUDIU
Neurodiversitatea în epoca atlasului creierului
 
CAPITOLUL 2
Neurobiografiile
 
CAPITOLUL 3
Trei autobiografi autiști
 
INTERLUDIU
Dacă ai întâlnit un critic autist...
 
CAPITOLUL 4
Povestea diferenței neurologice
 
CAPITOLUL 5
Atingerea creierilor în neuroroman
 
INTERLUDIU
Interviu cu Maud Casey
 
CAPITOLUL 6
Neurobenzile desenate și neuroimagistica
 
EPILOG
Organisme care citesc în epoca neuroștiințelor
Note
Bibliografie
Indice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0488 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.