Creierul din burtă

Creierul din burtă
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8560-37-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 176

DESCRIERE

Creierul din burtă. Descoperiri ştiinţifice recente şi sfaturi practice pentru o sănătate mai bună - Fabrice Papillon, Heloise Rambert
 
... burta ascunde o comoară a organismului: un al doilea creier. În timp ce creierul de sus gândește, se proiectează pe sine și reflectează, cel de jos, populat de miliarde de neuroni, veghează asupra digestiei și, în același timp, joacă un rol major în formarea emoțiilor. Încă și mai surprinzător, activitatea burții ar influența personalitatea și alegerile noastre, făcându-ne, după caz, timizi sau curajoși.
 
Aceste descoperiri dau mari speranțe din punct de vedere terapeutic. Există indicii că boli grave precum sindromul Parkinson s-ar naște și s-ar dezvolta în creierul de jos înainte de a-l afecta pe cel de sus.
 
Cartea de față trece în revistă aceste descoperiri fascinante și propune o serie de sfaturi practice pentru a ne ajuta să ne înțelegem mai bine organismul și să ne controlăm starea de sănătate.
 
Autorii analizează oportunitatea unor regimuri alimentare și metode terapeutice precum administrarea de probiotice, tipuri de respirație, metode de masaj abdominal și hipnoză. În același timp, abordează subiectul alăptării și explică ce efect are laptele matern sau, după caz, laptele praf asupra nou-născuților.
 
CUPRINS:
 
Introducere
1. Ce anume avem în burtă?
2. Doi creieri într-o permanentă discuţie: ce îşi spun ei şi cum?
3. Suntem manipulaţi?
4. Rolul central al burţii: o idee la fel de veche ca medicina orientală
5. Burta şi medicina de mâine
Concluzie
ANEXE
Glosar
Interviul profesorului Michael Schemann
Sistemul nervos enteric şi boala Parkinson
Pentru a afla mai multe
Bibliografie
Mulţumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0369 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.