Creierul adolescentului. Ghid de supraviețuire pentru părinți

Creierul adolescentului. Ghid de supraviețuire pentru părinți
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6938-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 320

DESCRIERE

Creierul adolescentului. Ghid de supraviețuire pentru părinți - Frances E. Jensen, Amy Ellis Nutt
 
... specialistă în neurologie, Frances E. Jensen aduce o perspectivă nouă asupra creierului adolescenţilor, demontând mituri și oferind sfaturi practice. Multă vreme, oamenii de știinţă au crezut că, în esenţă, creierul adolescent este un creier adult în miniatură, deoarece se considera că dezvoltarea cerebrală este aproape încheiată la pubertate.  Abia de curând s-a descoperit că în anii adolescenţei au loc etape importante, vitale, în dezvoltarea creierului. Este o perioadă minunată, dar totodată dificilă și înșelătoare.  
 
Cercetătoare, dar și consilier pentru părinţi și copii, Frances Jensen explică de ce adolescenţii se comportă uneori atât de ciudat sau imprevizibil. Datorită ultimelor descoperiri din domeniu, aflăm care este impactul invaziei digitale asupra creierului adolescent, ce efect are privarea de somn asupra concentrării și capacităţii de învăţare, care sunt consecinţele consumului de alcool sau tutun și de ce sunt adolescenții vulnerabili în faţa drogurilor.
 
Toate aceste experienţe din anii adolescenţei se răsfrâng asupra întregii vieţi. Citind Creierul adolescentului, vă veți putea ajuta copiii să parcurgă cu succes această perioadă și, mai ales, îi veți înțelege mai bine.
 
„Această carte bine scrisă și accesibilă analizează cercetările recente asupra creierului adolescentului. […] Capitol după capitol, Frances Jensen abordează subiecte esențiale. […] Ca de la părinte la părinte, autoarea ne oferă sfaturi utile și ne dezvăluie cum putem comunica eficient cu acești adulți în devenire.“ — Publishers Weekly

CUPRINS:
 
Introducere: Adolescenţa
1. Intrarea în adolescenţă
2. Formarea creierului
3. La microscop
4. Creierul adolescent e făcut pentru a învăţa  
5. Somnul
6. Asumarea riscurilor
7. Tutunul
8. Alcoolul
9. Marijuana
10. Drogurile  puternice
11. Stresul  
12. Bolile  mintale
13. Invazia digitală asupra creierului adolescenţilor
14. Genul  contează
15. Sporturi şi comoţii cerebrale
16. Crimă şi pedeapsă  
17.  Dincolo de adolescenţă: Încă nu s‑a terminat
Postfaţă: Câteva gânduri de final
Mulțumiri  
Glosar
Note
Bibliografie selectivă
Resurse  
Listă de ilustrații
Indice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0338 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.