Copilul interior. Fa pace cu trecutul si vindeca-ti copilaria

Copilul interior. Fa pace cu trecutul si vindeca-ti copilaria
Preț: 41,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-9707-06-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 336

DESCRIERE

Copilul interior. Fa pace cu trecutul si vindeca-ti copilaria - Moussa Nabati
 
... de multă vreme mă preocupă existența – în cazul tuturor ființelor umane și începând cu pacienții mei – a unei personalități duble, cu două fețe, a unui psihism dublu compartimentat, în care coabitează, cu dificultate uneori, două ființe diferite, adultul  și  copilul.  Sunt  din  ce  în  ce  mai  convins  că  fericirea  unei persoane sau, dimpotrivă, nefericirile ei, aptitudinea sau dificultatea sa de a se bucura cu seninătate de plăcerile pe care i le oferă viața depind de natura legăturilor, încordate ori relaxate, pe care le întrețin între ele cele două euri ale sale, infantilul și adultul.
 
În  realitate,  contrar  principiilor  psihologiei  și  ale  filosofiei  tradiționale, eul nu este niciodată unul, simplu, unic. El nu reflectă o aceeași unitate, unidimensională, omogenă, armonioasă și uniformă. Identitatea este, în mod paradoxal, dublă. Așadar, asemenea unei păpuși rusești, a unei matrioșka, „casa‑sinelui“ nu  este  locuită  de  un  singur  locatar,  faimosul  „eu“  conștient,  lucid, realist, doritor, activ, rezonabil și rațional, supus principiului realității, așa cum l‑a conceput și l‑a descris atât de bine Descartes. Ea adăpostește cel puțin încă un locatar, invizibil de data aceasta, deși cu putere de decizie, și anume copilul interior...
 
Dacă acest copil interior joacă un rol așa de important și de decisiv în evoluția psihologică a adultului, de ce este el ignorat, refulat, respins, chiar combătut? Pentru că provoacă frică. Tocmai de aceea este important să avem curajul de a ne deschide către propria interioritate efectuând un pelerinaj în trecutul nostru, înspre descoperirea și vindecarea copilului din noi.
 
Moussa Nabati îți arată, prin numeroasele cazuri clinice din experiența personală de terapeut, că nu tu ca adult suferi cu adevărat, ci copilul din tine. Vei învăța astfel să faci pace cu trecutul, cu suferințele îndurate, pentru a le recunoaște, a le asimila și a te despărți de ele. Doar așa te vei putea transforma într‑un adult cu relații sănătoase și cu o viață profesională plină de satisfacţii. Un adult capabil de fericire...
 
CUPRINS:
 
1. FANTOME
2. DEPRESII
3. SPAIME
4. CUPLURI
5. SEXUALITĂȚI
6. ADICȚII
7. FILIAȚII
8. MALTRATĂRI
9. RECONCILIERI

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0311 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.