Continuă drumul către tine însuți

Continuă drumul către tine însuți
-5,5%
Preț: 52,00 lei
55,00 lei (-5,45%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-1370-3
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 344

DESCRIERE

Continuă drumul către tine însuți. Nesfârșita călătorie spre împlinirea spirituală - M. Scott Peck
 
... aprofundează problemele lumii moderne: vina și iertarea, sexualitatea și spiritualitatea, moartea și sensul vieții, familia și relațiile, acceptarea responsabilității și maturizarea.

... așa cum am spus anterior, cuvântul mântuire înseamnă „vindecare“.  Mântuirea  este  procesul  de  vindecare  și  procesul de a deveni întreg. Iar sănătatea, integritatea și sfințenia  provin  din  aceeași  rădăcină.  Toate  înseamnă  practic  același lucru. Chiar  și  bătrânul  ateu  Sigmund  Freud  a  recunoscut  relația dintre vindecare și conștiință atunci când a spus că scopul psihoterapiei – vindecarea psihicului – este de a face inconștientul conștient, adică de a dezvolta conștiința.

Carl Jung  ne‑a  ajutat  și  mai  mult  să  înțelegem  inconștientul,  atribuind  răul  refuzului  nostru  de  a  ne  întâlni  cu  propria  umbră  sau  acea  parte  a  personalității  noastre  pe  care  ne  place  să  o  negăm,  la  care  nu  ne  place  să  ne  gândim,  de  care nu vrem să fim conștienți, pe care încercăm în permanență  să  o  ascundem  sub  preșul  conștiinței  și  să  o  ținem  inconștientă.

Reține că Jung a atribuit răul uman nu umbrei în sine, ci refuzului de a întâlni această umbră. Iar refuzul este un termen foarte activ. Acei oameni care sunt răi nu sunt doar inconștienți sau ignoranți în mod pasiv; ei vor face tot ce le stă în putință pentru a rămâne ignoranți sau inconștienți; vor ucide sau vor porni războaie pentru a face acest lucru.

Adesea, cel mai vindecător lucru pe care îl putem face pentru cineva care suferă, în loc să încercăm să‑l scăpăm de durere, este să stăm acolo și să fim dispuși să o împărtășim cu el. Trebuie să învățăm să ascultăm și să suportăm durerea altora. Toate aceasta fac parte din procesul de a deveni mai  conștienți.  Și  cu  cât  suntem  mai  conștienți,  cu  atât  vedem  mai  ușor  jocurile  pe  care  le  fac  ceilalți,  păcatele  și  manipulările lor, dar suntem, de asemenea, mai conștienți de poverile și de durerile lor.

Pe  măsură  ce  evoluăm  din  punct  de  vedere  spiritual,  putem prelua din ce în ce mai mult din durerea altora, iar apoi  se  întâmplă  un  lucru  uimitor.  Cu  cât  ești  dispus  să  accepți  mai  multă  durere,  cu  atât  vei  începe  să  simți  mai  multă  bucurie.  Iar  aceasta  este  cu  adevărat  o  veste  bună  legată de ceea ce face ca această călătorie să merite efortul, în cele din urmă.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0259 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.