Consolarile filosofiei

Consolarile filosofiei
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069800270
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 280
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Consolarile filosofiei - Alain de Botton
 
... in cuvintele lui Schopenhauer putem găsi alinare pentru o inimă rănită. Seneca ne oferă câteva sfaturi pentru când rămânem fără slujbă. Iar Nietzsche are învăţături abile pentru orice dificultate, de la singurătate până la boală. Consolările filozofiei este o carte de o erudiţie accesibilă, în egală măsură folositoare şi plăcută.
 
,,În ciuda vastelor diferențe dintre numeroșii gânditori descriși drept filosofi de‑a lungul timpului (de fapt, oameni atât de diferiți încât, dacă ar fi fost convocați cu toții la o imensă petrecere cu cocktailuri, nu numai că nu ar fi avut nimic să‑și spună unul altuia, ci probabil că s‑ar fi și încăierat după câteva pahare), părea posibil să delimitezi un mic grup de oameni, separați de secole, care împărtășeau o difuză loialitate față de viziunea filosofiei sugerate de etimologia grecească a cuvântului (philo, iubire; sophia, înțelepciune), un grup care avea în comun interesul de a enunța câteva lucruri practice și consolatoare despre cauzele celor mai mari suferințe omenești. Către acești oameni aveam să‑mi întorc fața.” Alain de Botton
 
Cine trebuie să citească această carte?
    Cei interesați de filosofie și dezvoltare personală
    Oricine interesat de piața de idei filosofice contemporane
    Cititorul pasionat de textele lui Alain de Botton
 
CUPRINS:
 
PARTEA I. Consolare pentru lipsa de popularitate    
PARTEA A II-A. Consolare pentru lipsa banilor    
PARTEA A III-A. Consolare pentru frustrare    
PARTEA A IV-A. Consolare pentru inadecvare    
PARTEA A V-A. Consolare pentru o inimă rănită    
PARTEA A VI-A. Consolare pentru dificultăţi    
Mulţumiri   

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0454 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.