Confesiuni - editie bilingva

Confesiuni - editie bilingva
Preț: 89,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-973-50-5440-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 888
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Confesiuni - editie bilingva - Sfântul Augustin
 
„Viata Sfântului Augustin, s-a spus de atâtea ori, reprezinta imaginea completa a celei mai fascinante aventuri în care poate fi angrenata o fiinta umana: cau¬tarea lui Dumnezeu, a Binelui si a Adevarului suprem, asumata în deplina cunostinta de cauza si cu implicare totala. De la simplul credincios care contempla imaginea traditonala a episcopului de Hippona - purtându-si în mâna inima strapunsa de sageti din care ies flacarile iubirii — la mai-marii lumii care cauta în gândirea lui un sens si o justificare a puterii lor seculare, si pâna la intelectualul care se regaseste în nelinistea sa interogativa si în nevoia lui de certitudini, Augustin este pentru fiecare modelul apropiat, accesibil prin suferinta si expiere, al unei umanitati integrale.
 
Acest mare pacatos devenit sfânt, acest erudit rafinat si senzual devenit cel mai redutabil polemist crestin, arhitect principal al impozantei teologii crestine si, deopotriva, creator al instrumentarului ei conceptual, nu înceteaza, de la moartea sa în anul 430, sa incite, sa cheme, sa trezeasca din amortire, sa uimeasca." (EUGEN MUNTEANU)
 
Fragment din carte:
 
Dumnezeu se afla în interiorul omului
 
Dar cum îl voi invoca pe Dumnezeul meu, pe Domnul si Dumnezeul meu, de vreme ce în mine însumi îl chem atunci când îl invoc? Si care anume este locul din mine în care sa vina sa locuiasca Domnul meu?
 
Unde anume sa vina în mine Domnul care a zidit cerul si pamântul? Se afla oare în mine, Doamne, Dumnezeul meu, ceva care sa te poata cu¬prinde? Cerul si pamântul, pe care tu le-ai zidit si întru care pe mine m-ai zidit, te pot ele oare cuprinde? Sau, întrucât tot ceea ce fiinteaza n-ar putea fiinta fara tine, nu înseamna oare ca întreaga fiinta te cuprinde?
 
Dar, fiindca eu însumi sunt o parte a fiintei, cum sa-ti cer tie sa patrunzi în mine, care n-as fi fost daca tu n-ai fi fiintat în mine? Eu nu am ajuns înca în împaratia mortii, dar chiar si acolo te-as fi aflat. Chiar si în împaratia mortii de-as coborî, chiar si acolo tu esti de fata.
 
As spune deci ca eu nu as fiinta, Dumnezeul meu, nu as fiinta deloc, daca tu n-ai fiinta în mine. Sau, mai degraba, n-as fiinta daca nu as fiinta în tine, cel de la care, prin care si întru care toate fiinteaza? Asa este bine, Doamne, asa este bine! Spre ce sa te chem, de vreme ce ma aflu în tine? De unde sa vii în mine? Unde sa ma retrag dincolo de cer si de pamânt, pentru ca acolo sa coboare în mine Domnul meu, cel care a zis: eu umplu cerul si pamântul?
 
CUPRINS:
 
Introducere... 5
Nota asupra editiei... 33
Tabel cronologic... 39
Cartea I... 49
Cartea a II-a... 93
Cartea a IlI-a... 117
Cartea a IV-a... 153
Cartea a V-a... 197
Cartea a VI-a... 239
Cartea a Vll-a... 287
Cartea a VIII-a... 339
Cartea a IX-a... 387
Cartea a X-a... 437
Cartea a Xl-a... 535
Cartea a XII-a... 595
Cartea a XIII-a... 661
Note... 737
Indice de nume... 883
 
 
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0213 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.