Condimentarea creativă

Preț: 44,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor: Ioan Prisecaru
ISBN: 978-606-9029-47-3
Editura: Dharana
Anul publicării: 2023
Pagini: 208
Categoria: Terapii complementare
DESCRIERE
Condimentarea creativă - Ioan Prisecaru
... pentru a fi cât mai sănătoşi şi performanţi este necesar să ne antrenăm încontinuu, cu scopul de a atrage cele mai benefice energii. Condimentarea hranei este una dintre formele cele mai bune de atragere a energiilor benefice din univers. Se întâmplă acest proces întrucât condimentele pot îmbunătăţi în mod substanţial structura chimică şi energetică a omului.
Acesta este principalul fenomen prin care condimentele pot influenţa în mod decisiv starea de sănătate. În momentul în care ajung în corp, condimentele refac echilibrul biologic şi informaţional. Pe acest fond, condimentele stimulează eliminarea toxinelor şi remodelează fiinţa spre a se conecta mai armonios la energiile universului.
M-am bucurat din plin şi am fost fascinat de efectele benefice ale condimentelor, imediat ce am început să aplic primele programe de condimentare creativă. Fiind cucerit de rezultatele benefice obţinute, am început să aştern pe tastatură cunoaşterea pe care o acumulam prin experimentarea condimentelor. Aşa am ajuns să prezint una dintre cele mai frumoase experienţe trăite în căutările mele.
În încercarea de a mă conecta la valorile condimentelor am întâmpinat o multitudine de obstacole. Cele mai multe greutăţi s-au manifestat din cauza lipsei de informaţie holistică referitoare la acest domeniu şi din cauza reacţiilor corpului la plante. Ştiind că astfel de obstacole puteţi întâmpina şi voi, cititorii, am căutat să argumentez cât mai bine lucrarea, astfel încât să fiţi convinşi să asimilaţi cu deschidere şi implicare sufletească procedurile de condimentare.
CUPRINS:
Scrisoare pentru cititori
Prezentarea cărţii
Capitolul I. ALIMENTAŢIA INTENS CONDIMENTATĂ A OMULUI MODERN
1. Puterea condimentelor... 11
1. 1. Noţiuni elementare despre condimente... 11
1. 2. Zonele de acţiune a condimentelor... 15
1. 3. De ce mai este necesară alimentaţia intens condimentată... 18
2. Fenomene biologice şi energetice în procesul de asimilare a condimentelor... 22
3. Tehnici de introducere a condimentelor în alimentaţie... 25
3. 1 Modelarea alimentaţiei pentru cultivarea condimentelor noi... 25
3. 2 Procedee de asimilare a condimentelor în alimentaţie... 28
4. Tehnici de utilizare a condimentelor... 31
4. 1 Utilizarea condimentelor în preparatele din lapte şi carne... 31
4. 2 Utilizarea condimentelor în alimentele de origine vegetală... 34
5. Modelarea vieţii prin intermediul alimentaţiei intens condimentate... 36
1. 1. Noţiuni elementare despre condimente... 11
1. 2. Zonele de acţiune a condimentelor... 15
1. 3. De ce mai este necesară alimentaţia intens condimentată... 18
2. Fenomene biologice şi energetice în procesul de asimilare a condimentelor... 22
3. Tehnici de introducere a condimentelor în alimentaţie... 25
3. 1 Modelarea alimentaţiei pentru cultivarea condimentelor noi... 25
3. 2 Procedee de asimilare a condimentelor în alimentaţie... 28
4. Tehnici de utilizare a condimentelor... 31
4. 1 Utilizarea condimentelor în preparatele din lapte şi carne... 31
4. 2 Utilizarea condimentelor în alimentele de origine vegetală... 34
5. Modelarea vieţii prin intermediul alimentaţiei intens condimentate... 36
Capitolul II. CALITĂŢILE HOLISTICE ALE CONDIMENTELOR
1. Efectele biologice ale condimentelor... 41
2. Raportul dulce-condimentat... 43
3. Acţiunile holistice ale condimentelor... 46
3. 1. Acţiunea biochimică a condimentelor... 47
3. 2. Acţiunea polarizantă a condimentelor... 49
3. 3. Sinergia condimentelor... 52
3. 4. Intensitatea condimentării... 53
3. 5. Afinitatea faţă de condimente... 53
4. Stările de polarizare umană... 55
4. 1. Polarizarea corpului în relaţia cu soarele şi pământul... 55
4. 2. Dizarmoniile corpului în relaţia cu soarele şi pământul... 58
4. 3. Reglarea polarităţii omului prin intermediul condimentelor... 60
5. Cum putem asimila noile condimente... 61
2. Raportul dulce-condimentat... 43
3. Acţiunile holistice ale condimentelor... 46
3. 1. Acţiunea biochimică a condimentelor... 47
3. 2. Acţiunea polarizantă a condimentelor... 49
3. 3. Sinergia condimentelor... 52
3. 4. Intensitatea condimentării... 53
3. 5. Afinitatea faţă de condimente... 53
4. Stările de polarizare umană... 55
4. 1. Polarizarea corpului în relaţia cu soarele şi pământul... 55
4. 2. Dizarmoniile corpului în relaţia cu soarele şi pământul... 58
4. 3. Reglarea polarităţii omului prin intermediul condimentelor... 60
5. Cum putem asimila noile condimente... 61
Capitolul III. TERAPIA CU CELE 5 „RĂDĂCINOASE"
1. Odiseea recâştigării punctului de sprijin... 65
1. 1. Căutări pe drumurile vieţii... 65
1. 2. Cum am ajuns la „rădăcinoase"?... 68
2. Epopeea unui succes premeditat... 70
2. 1 Primele efecte ale condimentării hranei cu „rădăcinoase"... 72
3. Raţiunea de a alege condimentele rădăcinoase... 73
4. Procedura de asimilare a condimentelor de tip rădăcinoase... 77
4. 1 Tabloul celor cinci rădăcinoase... 77
4. 2. Tabloul celor 10 condimente... 79
5. Calităţile biologice ale condimentelor „rădăcinoase"... 82
5. 1 Usturoiul... 82
5. 2 Ceapa... 84
5. 3 Turmericul (curcuma)... 85
5. 4 Ghimbirul... 86
5. 5 Hreanul... 87
1. 1. Căutări pe drumurile vieţii... 65
1. 2. Cum am ajuns la „rădăcinoase"?... 68
2. Epopeea unui succes premeditat... 70
2. 1 Primele efecte ale condimentării hranei cu „rădăcinoase"... 72
3. Raţiunea de a alege condimentele rădăcinoase... 73
4. Procedura de asimilare a condimentelor de tip rădăcinoase... 77
4. 1 Tabloul celor cinci rădăcinoase... 77
4. 2. Tabloul celor 10 condimente... 79
5. Calităţile biologice ale condimentelor „rădăcinoase"... 82
5. 1 Usturoiul... 82
5. 2 Ceapa... 84
5. 3 Turmericul (curcuma)... 85
5. 4 Ghimbirul... 86
5. 5 Hreanul... 87
Capitolul IV. TERAPIA CELOR 12 CONDIMENTE
1. Cum am ajuns să-mi constitui amestecul celor 12 condimente?... 89
2. Strategia realizării amestecului de 12 condimente... 91
3. Principiile de constituire a amestecului celor 12 condimente... 93
4. Procedura de realizare a amestecului celor 12 condimente ... 97
5. Calităţile terapeutice ale celor 12 condimente... 98
5. 1. Ardeiul iute (chilii)... 98
5. 2. Piperul... 99
5. 3. Dafinul... 100
5. 4. Oregano... 101
5. 5. Busuiocul... 102
5. 6. Chimenul... 102
5. 7. Mărarul (seminţe)... 103
5. 8. Salvia... 104
5. 9. Măghiranul... 105
5. 10. Cimbrul... 105
5. 11. Tarhonul... 106
5. 12. Coriandrul... 106
2. Strategia realizării amestecului de 12 condimente... 91
3. Principiile de constituire a amestecului celor 12 condimente... 93
4. Procedura de realizare a amestecului celor 12 condimente ... 97
5. Calităţile terapeutice ale celor 12 condimente... 98
5. 1. Ardeiul iute (chilii)... 98
5. 2. Piperul... 99
5. 3. Dafinul... 100
5. 4. Oregano... 101
5. 5. Busuiocul... 102
5. 6. Chimenul... 102
5. 7. Mărarul (seminţe)... 103
5. 8. Salvia... 104
5. 9. Măghiranul... 105
5. 10. Cimbrul... 105
5. 11. Tarhonul... 106
5. 12. Coriandrul... 106
Capitolul V. TERAPIA CU CEAIURI INTEGRATIVE
1. Cum am pus în valoare ceaiurile integrative... 109
2. Caracteristicile ceaiurilor integrative... 112
2. 1. Polaritatea acţiunii plantelor... 112
2. 2. Ceaiul de tip,, YIN"... 113
2. 3. Ceaiul de tip „YANG"... 116
2. 4. CEAI INTEGRATIV - mod de preparare şi utilizare... 118
2. 5. Plantele medicinale utilizate în ceaiuri... 120
3. Particularităţile ceaiurilor integrative... 123
3. 1. Complementaritatea ceaiurilor integrative... 123
3. 2 Stimularea apetitului pentru ceaiurile integrative de tip Yin şi Yang... 124
3. 3. Transformări benefice generate de ceaiurile integrative... 126
4. Relatări despre efectele benefice ale ceaiurilor integrative... 128
5. Utilizări suplimentare pentru ceaiurile integrative... 131
2. Caracteristicile ceaiurilor integrative... 112
2. 1. Polaritatea acţiunii plantelor... 112
2. 2. Ceaiul de tip,, YIN"... 113
2. 3. Ceaiul de tip „YANG"... 116
2. 4. CEAI INTEGRATIV - mod de preparare şi utilizare... 118
2. 5. Plantele medicinale utilizate în ceaiuri... 120
3. Particularităţile ceaiurilor integrative... 123
3. 1. Complementaritatea ceaiurilor integrative... 123
3. 2 Stimularea apetitului pentru ceaiurile integrative de tip Yin şi Yang... 124
3. 3. Transformări benefice generate de ceaiurile integrative... 126
4. Relatări despre efectele benefice ale ceaiurilor integrative... 128
5. Utilizări suplimentare pentru ceaiurile integrative... 131
Capitolul VI. CONDIMENTAREA PIELII
1. Strategia condimentării fiinţei umane... 135
2. Terapia pielii cu sare de la Marea Moartă... 140
2. 1. Calităţile sării de la Marea Moartă... 140
2. 2. Proceduri de prep. a soluţiei de sare de la Marea Moartă... 146
2. 3. Procedura de aplicare a soluţiei de sare de la Marea Moartă... 147
3. Terapia pielii cu ceaiuri concentrate... 149
3. 1. Argumentaţia utilizării plantelor med. in terapia pielii... 149
3. 2 Structura ceaiului concentrat... 152
3. 3. Cutume in prepararea ceaiului concentrat... 154
3. 4. Procedura de preparare a ceaiului concentrat... 155
3. 5. Procedura de aplicare a ceaiului concentrat... 156
3. 6. Ceaiul perpetuu... 157
3. 7. „Miracole" generate prin terapia pielii cu ceaiuri concentrate... 160
EPILOG... 168
2. Terapia pielii cu sare de la Marea Moartă... 140
2. 1. Calităţile sării de la Marea Moartă... 140
2. 2. Proceduri de prep. a soluţiei de sare de la Marea Moartă... 146
2. 3. Procedura de aplicare a soluţiei de sare de la Marea Moartă... 147
3. Terapia pielii cu ceaiuri concentrate... 149
3. 1. Argumentaţia utilizării plantelor med. in terapia pielii... 149
3. 2 Structura ceaiului concentrat... 152
3. 3. Cutume in prepararea ceaiului concentrat... 154
3. 4. Procedura de preparare a ceaiului concentrat... 155
3. 5. Procedura de aplicare a ceaiului concentrat... 156
3. 6. Ceaiul perpetuu... 157
3. 7. „Miracole" generate prin terapia pielii cu ceaiuri concentrate... 160
EPILOG... 168
Capitolul VII. PROGRAMUL DE CONDIMENTARE CREATIVĂ
1. Strategia programului de condimentare creativă... 171
2. Transformările condimentării integrative... 173
3. Terapia cu ceaiuri energizante... 176
4. Trei priorităţi esenţiale în adoptarea condimentării integrative... 181
5. Programul integrat de condimentare creativă... 184
5. 1 Un nou început... 184
5. 2 Primii paşi pentru un nou început... 188
5. 3 Îmbunătăţirea vieţii prin adoptarea condimentării integrative şi a coachingului integrativ... 190
Epilog... 193
2. Transformările condimentării integrative... 173
3. Terapia cu ceaiuri energizante... 176
4. Trei priorităţi esenţiale în adoptarea condimentării integrative... 181
5. Programul integrat de condimentare creativă... 184
5. 1 Un nou început... 184
5. 2 Primii paşi pentru un nou început... 188
5. 3 Îmbunătăţirea vieţii prin adoptarea condimentării integrative şi a coachingului integrativ... 190
Epilog... 193
Recapitulare. PROCEDURI ŞI TERAPII
A. Constituirea amestecului celor 12 condimente... 194
B. Reţete şi proceduri care includ ceaiurile integrative... 195
C. Proceduri cu ceaiuri concentrate... 197
1. Procedura de preparare a ceaiului concentrat... 197
2. Procedura de aplicare a ceaiului concentrat... 197
3. Procedura de aplicare a ceaiului perpetuu... 198
D. Proceduri cu sare de la Marea Moartă... 199
1. Procedura de prep. a sol. de apă cu sare de la Marea Moartă... 199
2. Procedura de prep. a sol. de lapte de corp cu sare de mare... 200
3. Procedura de aplicare a soluţiei de sare de la Marea Moartă... 200
E. Programul integrat de condimentare creativă... 201
B. Reţete şi proceduri care includ ceaiurile integrative... 195
C. Proceduri cu ceaiuri concentrate... 197
1. Procedura de preparare a ceaiului concentrat... 197
2. Procedura de aplicare a ceaiului concentrat... 197
3. Procedura de aplicare a ceaiului perpetuu... 198
D. Proceduri cu sare de la Marea Moartă... 199
1. Procedura de prep. a sol. de apă cu sare de la Marea Moartă... 199
2. Procedura de prep. a sol. de lapte de corp cu sare de mare... 200
3. Procedura de aplicare a soluţiei de sare de la Marea Moartă... 200
E. Programul integrat de condimentare creativă... 201
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 42,00 lei
- 40,00 lei
- 62,00 lei65,00 lei (-4,62%)
Promoţii
-- 125,00 lei139,00 lei (-10,07%)
- 48,00 lei50,00 lei (-4%)
- 45,00 lei48,00 lei (-6,25%)
RECENZII