Computerul și creierul

Computerul și creierul
Preț: 62,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-1222-5
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 152

DESCRIERE

Computerul și creierul - John von Neumann
 
O lucrare vizionară și sofisticată, al cărei genial autor, John von Neumann, a intuit încă de acum aproape șapte decenii procesele prin care inteligența artificială va schimba ireversibil esența umanului.
 
John von Neumann a fost un matematician de referință al secolului al XX-lea și una dintre cele mai riguroase minți care s-au aplecat vreodată asupra organizării computaționale a creierului. Această carte clasică, ultima pe care a scris-o și publicată postum, prezintă o comparație sofisticată, deschizătoare de drumuri la momentul apariției sale și totodată vizionară dacă ne gândim la accelerarea tehnologiei de la von Neumann încoace, până la inteligența artificială, al cărei precursor autorul poate fi considerat.

Scrisă inițial pentru Prelegerile Silliman de la Yale, lucrarea face o analogie între mașinile de calcul și creierul uman. Expunerea punctelor de vedere ale lui John von Neumann asupra inteligenței mașinii și a celei biologice este de o claritate și o precizie fără precedent. Concluzia? Creierul funcționează atât digital, cât și analogic, dar are și propriul limbaj statistic, diferit de cel al calculatoarelor construite de om.

John von Neumann (1903–1957) a fost unul dintre cei mai importanți matematicieni ai secolului al XX-lea, cu contribuții importante la fizica cuantică, analiza funcțională, teoria mulțimilor, topologie, economie, informatică, analiza numerică, hidrodinamica exploziilor, statistică și alte sfere ale matematicii.
 
S-a născut la Budapesta și s-a dovedit un copil prodigios, învățând analiză matematică încă de la vârsta de opt ani. A studiat în Ungaria și Germania, obținând în 1925 licența în chimie, iar în 1926 doctoratul în matematică. Din 1932 se mută în Statele Unite, pentru a-și începe activitatea în cadrul Institutului pentru Studii Avansate de la Princeton.
 
Este renumit pentru teoria jocurilor, pentru munca sa la Electronic Computer Project de la Institutul pentru Studii Avansate și a fost membru al Comisiei pentru Energie Atomică din SUA.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0180 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.