Comoara ascunsa - o harta catre sinele copilului

Comoara ascunsa - o harta catre sinele copilului
Preț: 39,50 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-701-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 304

DESCRIERE

Comoara ascunsa - o harta catre sinele copilului - Violet Oaklander
 
Ce anume îi aduce pe copii la terapie? Drept raspuns, veti spune, probabil, ca ei sunt tulburati în vreun fel, ca nu se descurca la scoala, ca sunt agresivi sau retrasi, ca au suferit traume, ca reactioneaza prost la divortul parintilor si asa mai departe. Toate acestea sunt simptome si reactii. Dar ce anume cauzeaza aceste reactii si simptome?
 
M-am gândit îndelung La aceasta tema si as dori sa va prezint teza mea. Ceea ce va voi spune s-ar putea sa vi se para elementar si simplu. Chiar este vorba despre un lucru evident, pe care însa avem tendinta sa-l trecem cu vederea. Uneori este necesar sa ne întoarcem în acest punct al evidentei.
 
Majoritatea copiilor pe care i-am vazut în terapie de-a lungul anilor aveau doua probleme de baza. Mai întâi, acestia se confruntau cu dificultati în a stabili un contact bun: contact cu profesorii, parintii, colegii, cartile lor. în al doilea rând, ei aveau un simt deficitar al sinelui.
 
Expresia „concept de sine" este folosita cel mai des pentru a descrie ce simt copiii fata de ei însisi. Mie îmi place sa folosesc sintagma „simt al sinelui", pentru ca evita o atitudine critica si este mai integrata.
 
Pentru a stabili un contact bun cu lumea, o persoana are nevoie sa-si foloseasca bine functiile de contact, anume: a privi, a asculta, a atinge, a gusta, a mirosi, a se misca, a exprima sentimente, idei, gânduri, curiozitati si asa mai departe (Polster si Polster, 1973). Acestea se întâmpla sa fie chiar modalitatile care compun sinele unei persoane. (Violet Oaklander)
 
CUPRINS:
 
Multumiri... 7
 
1. Introducere... 9
2. Ce anume îi aduce pe copii la terapie?... 11
3. Procesul terapeutic cu copii si adolescenti... 28
4. Cum sa întarim simtului sinelui copiilor si al adolescentilor... 67
5. Multiplele fatete ale furiei... 92
6. Lucrul cu adolescentii... 123
7. Pierdere si doliu... 156
8. Cum sa îi ajutam pe copii si adolescenti sa-si hraneasca propriul sine... 187
9. Lucrul cu copiii foarte mici... 217
10. Lucrul cu grupurile... 230
11. Tratamentul copiilor cu simptome ale tulburarii de hiperactivitate cu deficit de atentie... 246
12. Un mod inovator de a folosi muzica în terapie... 274
Addendum... 295
Epilog... 297
Bibliografie... 299
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0294 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.