Codul circadian

Codul circadian
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-386-1
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 384

DESCRIERE

Codul circadian - Dr. Satchin Panda
 
Cum să scazi în greutate, să te încarci cu energie și să-ți transformi sănătatea de dimineață până la miezul nopții
 
Când mâncăm s-ar putea să fie la fel de important precum ceea ce mâncăm.
 
La fel ca majoritatea oamenilor, probabil că în fiecare zi te trezești, mănânci și te culci cam la aceleași ore. Dacă ai suferit vreodată efectele decalajului de fus orar sau ai făcut o noapte albă, știi că acest program poate fi perturbat cu ușurință. Însă, pentru unii oameni, acest dezechilibru – dificultatea de a dormi noaptea, senzația de foame la ore neobișnuite sau oboseala subită survenită la orele prânzului – este o constantă.
 
Dacă faci parte dintre aceste persoane, dr. Satchin Panda, unul dintre cei mai importanți cercetători ai ritmurilor circadiene, are un plan de resetare a acestui „ceas interior".

Începând cu o explicație aprofundată a ritmului circadian – de ce este important, cum funcționează și cum să ne dăm seama atunci când nu funcționează optim – Codul circadian prezintă schimbările stilului de viață pe care trebuie să le faci pentru a reveni pe drumul cel bun.

Este un plan concret de scădere în greutate, îmbunătățire a somnului, optimizare a activității fizice și gestionare a tehnologiei în așa fel încât să nu-ți afecteze negativ ritmul natural al organismului. Metodele doctorului Panda îți vor schimba viața, arătându-ți cum să previi și să inversezi evoluția unor boli ca diabetul, cancerul și demența, precum și afecțiuni ale microbiomului, cum ar fi refluxul gastroesofagian, arsurile stomacale și sindromul intestinului iritabil.
 
„Când te sincronizezi cu ritmul circadian instinctiv al corpului tău, ai senzația că tot ce faci este mai ușor. Să scazi în greutate, să ai mai multă energie și să dormi bine – toate astea se întâmplă firesc. Citiți cartea lui Satchin Panda ca să beneficiați de această nouă știință. Știu că funcționează pentru că o folosesc!" – Dave Asprey, autorul Dieta Bulletproof și Supermintea, bestselleruri New York Times
 
„A-ți armoniza viața cu ritmurile circadiene ale corpului constituie unul dintre factorii esențiali ai longevității. Codul circadian oferă un program complet de recalibrare a activităților diurne/nocturne, de optimizare a somnului, de scădere în greutate, de învățare/muncă și de activitate fizică." – Dr. Valter Longo, autorul bestsellerului internațional Dieta longevității
 
Dr. Satchin Panda este expert de frunte în domeniul cercetărilor legate de ritmul circadian. Este profesor la Institutul Salk de Studii Biologice și membru fondator al Centrului pentru Biologie Circadiană din cadrul Universității California din San Diego. Ca o recunoaștere a impactului activității sale legate de ritmurile circadiene și diabet, dr. Panda a fost invitat să ia cuvântul la conferințe din toată lumea, inclusiv Diabetes UK, Asociația Americană a Diabetului, Asociația Daneză a Diabetului, precum și la alte organizații profesionale dedicate diabetului din Europa și Australia.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă

Partea I: Ceasul circadian

Capitolul 1: Suntem cu toții lucrători în schimburi
Capitolul 2: Cum funcționează ritmurile circadiene: coordonarea temporală este totul
Capitolul 3: Monitorizare și testare: este codul tău circadian sincronizat?

Partea a II-a: Stilul de viață circadian

Capitolul 4: Un cod circadian pentru un somn excelent
Capitolul 5: Alimentația cu restricție temporală - reglează-ți ceasul pentru pierderea în greutate
Capitolul 6: Optimizarea învățării și a activității profesionale
Capitolul 7: Sincronizează-ți exercițiile fizice cu codul circadian
Capitolul 8: Adaptarea la perturbatoarele supreme: luminile şi ecranele

Partea a III-a: Optimizarea sănătății circadiene

Capitolul 9: Ceasul, microbiomul și problemele digestive
Capitolul 10: Codul circadian pentru abordarea sindromului metabolic: obezitate, diabet și boli cardiace
Capitolul 11: Întărirea sistemului imunitar și tratarea cancerului
Capitolul 12: Codul circadian al optimizării sănătății creierului
Capitolul 13: O zi circadiană perfectă
Mulţumiri
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0311 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.