Cintezele lui Darwin - Jonathan Weiner

Cintezele lui Darwin - Jonathan Weiner
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786067109887
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 440

DESCRIERE

Cintezele lui Darwin - Jonathan Weiner
 
O istorie a evoluției în acțiune
 
Cercetătorii Peter și Rosemary Grant au petrecut douăzeci de ani în Arhipeleagul Galápagos pentru a studia speciile endemice de cinteze. În urma acestei cercetări extrem de complexe, ei au descoperit că nici măcar Darwin, părintele biolegiei moderne și cel grație căruia aceste păsări au devenit faimoase, nu era conștient de adevărata forță a evoluției. În Galápagos, selecția naturală are loc zilnic și ceas de ceas, putând fi observată în acțiune. Însă nu doar cintezele lui Darwin fac vizibil acest proces. Vrăbiile din SUA, musculițele de oțet, cicadele, peștii guppy și multe alte specii studiate în ultimele decenii oferă dovezi concrete că evoluția acționează continuu.
 
Jonathan Weiner îi urmărește pe soții Grant în aventura lor științifică de pe teren și redă în amănunt dificultățile prin care trec aceștia, dar și momentele de bucurie care apar atunci când datele științifice, strânse cu greu, dezvăluie secretele naturii și contribuie la nuanțarea felului în care înțelegem viața.
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0445 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.