Cine-i șeful aici? Sfaturi pentru părinții copiilor-tirani

Cine-i șeful aici? Sfaturi pentru părinții copiilor-tirani
-4,1%
Preț: 47,00 lei
49,00 lei (-4,08%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-2302-5
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 256

DESCRIERE

Cine-i șeful aici? Sfaturi pentru părinții copiilor-tirani - Marcel Rufo, Philippe Duverger
 
... până nu demult scopul educației era „buna creștere” a copiilor. Astăzi obiectivul este altul: cel mic trebuie să fie, cu orice preț, fericit! Într-o epocă a parentingului exagerat de permisiv, copiii devin uneori mici dictatori care subminează momentele vieții de zi cu zi: ora de culcare, mesele, jocurile, curățenia etc. Cei doi autori, specializați în psihiatria copilului, relatează, cu empatie, cazuri din cabinet, în care sunt explicate motivele din spatele gesturilor tiranice ale copiilor, dar sunt indicate și căile pentru restabilirea autorității parentale și redefinirea locului copilului în sânul familiei.

Marcel Rufo, psihiatru de copii, a creat la Paris și apoi la Marseille spații de asistență medicală și psihologică pentru integrarea adolescenților cu tulburări psihice.

Philippe Duverger, psihiatru de copii și profesor universitar, este șeful secției de psihiatria copilului și adolescentului de la Spitalul Central Universitar din Angers.

CUPRINS:

Introducere
1. Părinți dornici să înțeleagă
2. Câteva repere specifice pentru dezvoltarea copilului
3. De la 0 la 3 ani
4. Copii prețioși, copii cu orice preț
5. De la 3 la 6 ani
6. Problema autorității
7. De la 6 la 12 ani
8. De la 12 la 15 ani
9. Copii cu potențial ridicat
10. Adolescenți cu vârsta de peste 15 ani
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0518 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.