Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu

Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-2052-9
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 288

DESCRIERE

Cinci conflicte (necesare) în relația de cuplu. Și de ce contează cine spală vasele - Joanna Harisson
 
Cum comunicăm cu partenerul nostru? Cum gestionăm relația cu socrii (familia extinsă a partenerului)? Cum ne împărțim sarcinile casnice? Cum gestionăm consecințele distanței dintre noi, atunci când aceasta e impusă de obligațiile profesionale sau de alt fel? Cum ne simțim în raport cu fizicul partenerului, cu alte cuvinte, ce facem cu relația noastră sexuală, dar nu numai? Abordând aceste teme principale și altele, conexe, cum ar fi apariția copiilor, cu empatie și delicatețe, prin exemple și extrase din timpul ședințelor de terapie, autoarea îi oferă cititorului un cadru lărgit de referință și de reflectare, precum și idei de aplicat în cuplu.
 
Prima imagine, atunci când asociem mental viața de cuplu și conflictul, este aceea a unei atmosfere tensionate, de care facem tot posibilul să ne ferim. Însă, după experiența sa de 5 ani ca avocată în domeniul divorțurilor, Joanna Harrison a ajuns la concluzia că anumite conflicte sunt necesare și pot salva relația de cuplu de la disoluție.
 
Joanna Harrison este psihoterapeut de cuplu, clinician principal la Tavistock Relationships, Londra.

... viața sexuală a unui cuplu nu începe doar în dormitor (chiar dacă, de cele mai multe ori, acolo ajung partenerii). O relație fizică senzuală poate fi alcătuită din mici gesturi: o scurtă atingere oferită în treacăt în bucătărie, timpul petrecut stând așezați unul lângă altul pe canapea sau gestul de a îndepărta o șuviță de păr de pe fața partenerului. Unii oameni fac aceste gesturi în mod natural, alții trebuie să înțeleagă mai bine ce le aduce plăcere partenerilor și să depună un efort conștient pentru a interacționa mai des cu ei la nivel fizic. Pentru întreținerea unei relații intime este nevoie de astfel de acțiuni, dar și de descoperirea conștientă a propriului corp și a preferințelor personale.
Joanna Harrison
 
CUPRINS:
 
Introducere

CAPITOLUL I. Comunicarea
CAPITOLUL II. Familia
CAPITOLUL III. Rolurile
CAPITOLUL IV. Veniri şi plecări
CAPITOLUL V. Sexul
CAPITOLUL VI. Îngrijirea copiilor
CAPITOLUL VII. Încheierea unei relații
CAPITOLUL VIII. Apelarea la ajutor specializat
CAPITOLUL IX. Gânduri de final
 
ANEXA 1.
Metodologia de lucru şi studiile de caz
ANEXA 2.
Epilog
Surse şi referințe
Mulţumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0627 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.