Cinci cărţi din Biblie

Cinci cărţi din Biblie
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6758-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cinci cărţi din Biblie - traduse şi comentate de Petru Creţia
 
... dintre acestea mi-au fost mai aproape de suflet cinci cãrti, douã în versuri, Cartea lui Iov si Cântarea  cântãrilor, si  trei  în  prozã,  Cartea  lui  Rut,  Cartealui Iona si Ecleziastul. Si m-am hotãrât sã le traduc, adãugând la mai vechile versiuni românesti si pe aceasta. 
 
Din via dorintã de  a-i  pune  la  îndemânã  cititorului  român  de  astãzi  un  text degrevat de întreg protocolul, inerent, al traditiei bisericesti, un text de citit, liber, ca mare literaturã.
 
Am vrut de asemenea sã-i  dau  o  versiune  mai  apropiatã  de  sensurile  originalului  si totodatã de exigentele cele mai stricte ale artei literare. În aceastã din  urmã  încercare  resursele  limbii  românesti  si  ale  traditiei noastre literare nu m-au trãdat niciodatã...
 
CUPRINS:
 
Despre aceste traduceri
Notã asupra textului
 
Comentariu la Cartea lui Iov
Cartea lui Iov  
 
Comentariu la Ecleziastul
Ecleziastul  
 
Comentariu la Cartea lui Iona
Cartea lui Iona  
 
Comentariu la Cartea lui Ruth
Cartea lui Ruth  
 
Comentariu la Cântarea cântãrilor
Cântarea cântãrilor  
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0374 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.