Cele șapte corpuri ale omului - Annie Besant

Cele șapte corpuri ale omului - Annie Besant
Preț: 26,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94213-8-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 102

DESCRIERE

Cele șapte corpuri ale omului -  Annie Besant
 
... este primul dintr-o serie de manuale de teosofie destinate publicului larg. Scris cu intenția de a expune într-o modalitate mai simplă învățăturile teosofice despre al căror caracter încifrat se plânseseră mai multe persoane, manualul prezintă structura septenară a omului. Astfel, în concepția teosofiei, ființa umană este formată din șapte corpuri, unul fizic, mai dens, și șase din ce în ce mai subtile (corp astral, prâna, corpul dorințelor, Minte, Buddhi, Âtma), rolul lor fiind acela de a ne ajuta să ne îndeplinim misiunea personală supremă: aceea de a ne reîntoarce în Sursă și de a redeveni Una cu Tatăl nostru din ceruri.
 
Annie Besant (1847 – 1933) a fost o feministă, liber cugetătoare și scriitoare engleză, președintă a Societății Teosofice între 1907 și 1933. În 1889, redactorul-șef de la Pall Mall Gazette îi cere să facă o recenzie a cărții Secret Doctrine, a Elenei Petrovna Blavatski, descoperind astfel teosofia. În carte găsește răspunsuri la întrebările despre filozofie și spiritualitate care o frământaseră dintotdeauna și se convertește rapid. În 1890 o cunoaște pe Madame Blavatski, iar în 1893 se instalează în India, unde se afla sediul Societății Teosofice. Acolo l-a adoptat și educat pe Jiddu Krishnamurti, căruia îi devine mamă spirituală.

În 1907 preia conducerea Societății Teosofice, pe care o va deține până la moarte. Și în India se dedică luptei sociale, militând pentru independența țării. În 1917 este aleasă președinta Partidului Congresului Indian, dar figura ei se estompează treptat, odată cu ieșirea în luminile rampei a lui Mahatma Gandhi. Își consacră ultimii ani din viață Societății Teosofice și scrisului.
 
CUPRINS:
 
Prefață
Introducere
Primul corp. Stûla Sharîra. Corpul fizic dens
Cel de-al doilea corp. Linga Sharîra. Corpul astral
Cel de-al treilea corp. Prâna. Viața
Cel de-al patrulea corp. Kâma. Corpul dorințelor
    Cuaternarul sau cele patru corpuri inferioare
Cel de-al cincilea corp. Manas. Gânditorul sau Mintea
    Cum funcționează Manasul
    Forme subtile ale corpurilor al patrulea și al cincilea
    Manasul superior
Corpurile al șaselea și al șaptelea. Âtma-Buddhi. Spiritul
    Monada privită în evoluție
    Indicii pentru căutătorul neantrenat
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0278 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.