Cel mai important lucru

Cel mai important lucru
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-95584-7-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 288

DESCRIERE

Cel mai important lucru - Howard Marks
 
Howard Marks, președintele și cofondatorul companiei Oaktree Capital Management este renumit pentru evaluările sale în materie de oportunitate și risc de piață.
 
După patru decenii de activitate în domeniu, Marks a ajuns în topul administratorilor de investiții fiind astăzi căutat de cei mai importanți investitori din toată lumea - scrisorile lui de informare către clienți sunt pline-ochi cu observații revelatoare și dovezi ale unei filozofii fundamentale care a trecut cu brio proba timpului.
 
Acum, în premieră, cititorii pot beneficia de înțelepciunea lui Marks, concentrată într-un singur volum care i se adresează atât investitorului începător, cât și celui experimentat.
 
Bazându-se pe o viață întreagă de experiență și studiu, Howard Marks explică în detaliu care sunt cheile succesului în investiții, dar și capcanele care pot să distrugă capitalul sau să ruineze o carieră. Utilizând pasaje din propriile scrisori de informare ca să-și ilustreze ideile, Marks aplică cu măiestrie sclipitoare ideile cu privire la piețele volatile din prezent și ne oferă un volum care este în parte unul de memorii și în parte un crez personal, alături de o serie întreagă de învățăminte practice.
 
Marks dezvoltă pe larg concepte cum ar fi „gândirea de al doilea nivel“, relația dintre preț și valoare, „oportunismul răbdător” și „atitudinea defensivă” în investiții. Judecându-și sincer și cinstit propriile decizii – și ocazionalele greșeli –, el ne pune la dispoziție lecții valoroase pentru gândirea critică, evaluarea riscurilor și strategia de investiții. Care element este cel mai important? Succesul în investiții înseamnă să acorzi atenție, în egală măsură, fiecărui aspect în parte. Așadar, fiecare dintre subiectele lui Marks se dovedește a fi lucrul cel mai important.

Howard Marks (n. 1946) este președintele și cofondatorul companiei Oaktree Capital Management, o firmă de investiții cu sediul în Los Angeles, care gestionează fonduri de 80 de miliarde de dolari. Marks este licențiat în finanțe la Wharton School și deține un MBA în contabilitate și marketing de la Universitatea Chicago.

CUPRINS:

Introducere
1. Cel mai important lucru este...
să gândeşti la al doilea nivel
2. Cel mai important lucru este...
să înțelegi eficiența pieței (şi limitele ei)
3. Cel mai important lucru este...
valoarea
4. Cel mai important lucru este...
relația dintre preţ şi valoare
5. Cel mai important lucru este...
să înţelegem riscul
6. Cel mai important lucru este...
să recunoaștem riscul
7. Cel mai important lucru este...
să ținem riscul sub control
8. Cel mai important lucru este...
să fim atenți la evoluţiile ciclice
9. Cel mai important lucru este...
să fim conştienţi de oscilația pendulului
10. Cel mai important lucru este...
combaterea influenţelor negative
11. Cel mai important lucru este...
să nu fim conformisti
12. Cel mai important lucru este...
să găsim chilipiruri
13. Cel mai important lucru este...
oportunismul răbdător
14. Cel mai important lucru este...
să ştim ce anume nu ştim
15. Cel mai important lucru este...
să avem o idee despre unde ne aflăm
16. Cel mai important lucru este...
să apreciem rolul norocului
17. Cel mai important lucru este...
să investim defensiv
18. Cel mai important lucru este...
să evităm capcanele
19. Cel mai important lucru este...
să adăugăm valoare
20. Cel mai important lucru este...
să le strângi pe toate laolaltă
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0455 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.