Ce se petrece in grupuri

Ce se petrece in grupuri
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 360

DESCRIERE

Ce se petrece in grupuri. Comunitati nevrotice, comunitati sanatoase - R. D. Hinshelwood
…procesele de grup sunt deseori surprinzătoare, copleşitoare, impenetrabile, de neînţeles. În tot felul de grupuri – de studiu, birouri, cluburi, organizaţii politice sau echipe – se pot întâmpla lucruri ciudate şi alarmante. Bazându-se pe experienţa sa clinică în comunităţile terapeutice şi utilizând perspectiva psihanalitică, R. D. Hinshelwood ne oferă un nou mod de a înţelege viaţa inconştientă a grupurilor şi a instituţiilor. Pe parcursul cărţii autorul ne conduce de la experienţa brută a vieţii de grup, la înţelegerea relaţiei dintre comunitate şi lumea internă a membrilor ei, la procesele care duc la disperare, idealizare, moral ridicat sau scăzut, semnalând şi modul în care o organizaţie poate deveni nevrotică sau, dimpotrivă, fiind sănătoasă, poate favoriza dezvoltarea membrilor ei. Conceptul central pentru a înţelege ce se întâmplă în grupuri este dramatizarea – manifestarea publică în viaţa grupului a unei fantasme individuale a unui membru. Autorul oferă numeroase exemple pentru a ilustra relaţia dintre lumea internă a fiecărui membru şi lumea externă comună a grupului. Deşi sunt prezentate situaţii din comunităţi terapeutice, cartea este utilă pentru înţelegerea oricărui tip de grup.
R. D. Hinshelwood este psihiatru şi psihanalist, membru al Societăţii Britanice de Psihanaliză, profesor de psihanaliză la Centrul de Studii Psihanalitice al Univer-sităţii din Essex şi a fost directorul spitalului Cassel. A scris numeroase cărţi despre teoria kleiniană a relaţiilor de obiect, psihodinamica organizaţiilor, etică şi psihanaliză.
CUPRINS:
Lista figurilor Prefaţă Partea I. Experienţa brută Capitolul 1 Suferinţa trăirii Capitolul 2 Înţelegerea în acţiune Capitolul 3 Resurse pentru dramatizarea inconştientă Partea a II-a. Propria comunitate a individului Capitolul 4 Comunitatea internă Capitolul 5 Dramatizarea şi mecanismele de apărare Capitolul 6 Individul în comunitate Capitolul 7 Regimul comunităţii şi individul Partea a III-a. Disperare, idealizare şi moral Capitolul 8 Echipa terapeutică în calitate de obiect de transfer Capitolul 9 Terapie şi terapizare Capitolul 10 Eşecul şi idealul Capitolul 11 Moral şi demoralizare Capitolul 12 Inversarea ciclului demoralizării Partea a IV-a. Organizaţia nevrotică Capitolul 13 Graniţe şi bariere Capitolul 14 Capriciul barierei Capitolul 15 Ruptură şi fragilitate Capitolul 16 Faţetele rigidităţii Capitolul 17 Dimensiuni ale personalităţii comunităţii Partea a V-a. Terapia în comunitate Capitolul 18 Importanţa dimensiunii F Capitolul 19 Personalitatea comunităţii în calitate de conţinător Capitolul 20 Terapia în practică Capitolul 21 Repere pentru personalul medical Partea a VI-a. Grupul în calitate de comunitate Capitolul 22 Treceri fructuoase Bibliografie Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0390 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.