Ce s-a întâmplat cu tine? Conversații despre traumă, reziliență și vindecare

Ce s-a întâmplat cu tine? Conversații despre traumă, reziliență și vindecare
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-273-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 248

DESCRIERE

Ce s-a întâmplat cu tine? Conversații despre traumă, reziliență și vindecare - Dr. Bruce D. Perry, Oprah Winfrey
 
... primele noastre experiențe ne modelează viața, iar Ce s-a întâmplat cu tine? oferă revelații științifice și emoționale despre tiparele comportamentale pe care mulți dintre noi se străduie să le înțeleagă.
 
Într-un dialog cu note personale, Oprah Winfrey și dr. Bruce Perry, cunoscut psihiatru specializat în tratarea traumelor, propun o nouă abordare, prin schimbarea întrebării "Ce-i în neregulă cu tine?" cu "Ce s-a întâmplat cu tine?".
 
Oprah Winfrey povestește întâmplări din trecutul ei, explicând, prin prisma experienței, vulnerabilitatea rezultată din traumele suferite în copilărie. Autorii se concentrează asupra înțelegerii oamenilor, a comportamentelor și a noastră înșine. Este o schimbare subtilă, dar profundă a modului cum abordăm trauma, care ne va permite să ne înțelegem trecutul și să ne eliberăm astfel calea către viitor.
 
Dr. Bruce D. Perry este psihiatru specializat în traumele copiilor și expert în neuroștiințe, liderul Neurosequential Network, cercetător la ChildTrauma Academy și profesor de psihiatrie la Northwestern University School of Medicine din Chicago. A scris, împreună cu Maia Szalavitz, The Boy Who Was Raised as a Dog, bestseller care are la bază activitatea sa cu copii maltratați, și Born for Love, despre esența empatiei.
 
Oprah Winfrey este gazdă și producător al The Oprah Winfrey Show, urmărit de milioane de telespectatori timp de 25 de ani. Realizările sale ca lider în domeniul media la nivel mondial și ca filantrop au consacrat-o drept una dintre cele mai respectate și admirate personalități publice contemporane.
 
CUPRINS:
 
Nota autorilor
Introducere
 
Capitolul 1
Încercând să înțelegem lumea
 
Capitolul 2
În căutarea echilibrului
 
Capitolul 3
Cum am fost iubiți
 
Capitolul 4
Spectrul traumei
 
Capitolul 5
Punând cap la cap piesele din puzzle
 
Capitolul 6
De la adaptare la vindecare
 
Capitolul 7
înţelepciunea posttraumatică
 
Capitolul 8
Creierele, prejudecăţile, sistemele noastre
 
Capitolul 9
Foamea de relații în lumea modernă
 
Capitolul 10
De ce avem nevoie acum
 
Epilog
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0416 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.