Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei

Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei
-6,3%
Preț: 30,00 lei
32,00 lei (-6,25%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-973-50-7235-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 188

DESCRIERE

Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei - Paul Nurse
 
... suntem peste tot înconjurați de viață. Dar ce înseamnă cu adevărat să fii viu? Paul Nurse și-a petrecut cariera științifică dezvăluind felul în care funcționează celulele vii. În această carte, Nurse își propune să definească viața într-un mod accesibil oricărui cititor și astfel ne poartă într-o aventură a descoperirii lumii vii prin raportare la cinci idei cruciale din biologie: celula, genele, evoluția prin selecție naturală, chimia vieții și viața ca informație.
 
Folosindu-se de experiențele personale din laborator și nu numai, autorul ne împărtășește provocările, întâmplările norocoase și captivantele momente ale descoperirii științifice.
 
În textul său, Nurse lasă să se întrevadă admirația pe care o nutrește pentru bogăția vieții și importanța pe care biologia o are pentru viitorul nostru și al planetei. Dacă vrem să supraviețuim provocărilor cu care se confruntă omenirea în prezent (de la schimbările climatice la pandemie, pierderea biodiversității și siguranța alimentară), este vital ca toți să înțelegem ce este viața.
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
1. CELULA
Atomul biologiei
 
2. GENA
Testul timpului
 
3. EVOLUTIA PRIN SELECTIE NATURALA
Hazard și necesitate
 
4. CHIMIA VIETII
Ordine din haos
 
5. VIATA CA INFORMATIE
Cum funcționează un întreg
 
CUM SA SCHIMBAM LUMEA
CE ESTE VIATA?
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0191 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.