Ce este isteria?

Ce este isteria?
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0541-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 176

DESCRIERE

Ce este isteria? - Gisele Harrus-Revidi
 
... sa ne aplecam asupra isteriei presupune, înainte de toate, sa cunoastem istoria celei care a fost considerata timp îndelungat o boala femeiasca, s-a dovedit apoi a fi un rau universal, înainte de a fi, pur si simplu, suprimata din manualele de psihiatrie. Teoretizarea si tratarea isteriei au contribuit de a lungul timpului la numeroase progrese în medicina psihosomatica, ce tin de diferentierea dintre boala organica si boala psihica si au dus la nasterea sexologiei. În cartea de fata, Gisèle Harrus Révidi realizeaza o sinteza foarte clara, oferindu-i cititorului interesat de psihicul uman raspunsuri bine documentate si bogat ilustrate cu vignete clinice.
 
"Isteria este, trebuie sa subliniem neîncetat acest lucru, un rau care a traversat toate epocile, dar care a fost, cu toate acestea, adaptabil la fiecare cultura în parte. Este adevarat, se distinge aici un nucleu central dur, însa electronii care graviteaza în jurul acestuia îsi schimba aparenta, astfel încât isteria ajunge sa nu mai fie recunoscuta. Vine vorba despre ea asa cum vine vorba despre repetitie, în inconstientul subiectilor: acestia repeta mereu aceleasi greseli, aceleasi traume, pentru ca repetitia îsi face mereu aparitia arborând alte masti, iar ei nu o mai pot recunoaste sub noile vestminte pe care le poarta." - Gisèle Harrus Révidi
 
"Cine oare ar fi în stare sa mânuiasca mai bine decât isterica iluzia si amagireat Ea îsi afiseaza, îsi propune corpul drept suport pentru componenta de invizibil aferenta credintei sau ca încarnare fizica a schim-barii politice. Ea este cea care suporta martiriul, prin intermediul ei se manifesta minunile, pe trupul ei apar stigmate glorioase. Atunci când încaleca pe cal, o încarneaza pe Ioana d’Arc sau personifica însasi Franta întreaga; atunci când îsi poarta drapelul, aproape dezbracata, ea este Revolutia." - Gisèle Harrus Révidi
 
Gisèle Harrus Révidi a predat la Universitatea Paris 7 „Denis Diderot" si a devenit cunoscuta datorita temelor inedite de cercetare psihologica: de la seductie si isterie, la parintii imaturi si cultura gurmanzilor. La Editura Trei, a fost tradusa cu Psihanaliza simturilor (2008) si Potoleste te, o sa cazi! Când copiii reusesc în ciuda parintilor (2018)
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE
Isteria si avatarurile acesteia
I. Încercari si esecuri legate de definirea isteriei
II. Sexualitate, feminitate si isterie
III. Curentul cerebral si curentul nervos
IV. Isteria si medicina generala
V. Isteria în istoria politica si religioasa
VI. Isteria freudiana
VII. Ultima moda în isterie
BIBLIOGRAFIE
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0318 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.