Ce ar face Confucius? Sfaturi intelepte pentru dobandirea succesului si arta bunei convietuiri in societate

Ce ar face Confucius? Sfaturi intelepte pentru dobandirea succesului si arta bunei convietuiri in societate
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 973-8975-02-6
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 224

DESCRIERE

Intelepciunea unuia dintre cei mai faimosi invatatori ai omenirii facuta accesibila si aplicabila in conflictele zilnice si in situatiile vietii moderne.
E. N. Berthrong sustine ca studierea si aplicarea doctrine morale confucianiste creeaza natiuni sanatoase si oameni fericiti. Are intru totul dreptate.

Din Cuprins:

"Dacă vorbele nu sunt conforme cu adevărul, atunci nu ai nici o şansă de succes". Cinci sute de ani înainte de sosirea lui Cristos, Confucius a enunţat" dogma cunoscută în China de azi drept "Regula de aur": Nu cere celorlalţi să facă ceva ce ţie nu-ţi place. La fel ca şi Socrate şi Iisus, Confucius a avut curajul să înfrunte autorităţile. Când Ji Kangzi i-a cerut înţeleptului un sfat pentru stăvilirea valului infracţional care cuprinsese Shandongul, Confucius i-a spus răspicat: "Dacă tu însuţi, Ji Kangzi, n-ai fi implicat, nimeni n-ar încerca să fure de la tine... Dacă ai şti ce-i bunătatea, poporul ar fi blând cu tine", a continuat el, uluindu-l pe mandarin.

"Când cunoşti un lucru, afirmă că îl cunoşti, iar când nu ştii, recunoaşte că nu ştii. Aceasta este cunoaşterea".

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0278 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.