Cazanie despre viata pamanteasca a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu

Cazanie despre viata pamanteasca a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-8968-65-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 228
Categoria: Religie

DESCRIERE

Cazanie despre viata pamanteasca a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
 
„IATA, DE ACUM MA VOR FERICI TOATE NEAMURILE: CA MI-A FACUT MIE MARIRE CEL PUTERNIC" (Luca 1, 48) - a raspuns Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu la urarea dreptei Elisabeta; si lungul sir de veacuri, care s-a scurs din acea vreme de când au fost rostite aceste cuvinte, servesc ca o confirmare a adevarului lor nestramutat.
 
Numele Maicii Domnului se cinsteste si se proslaveste de toti crestinii. Alegerea ei cea mai înainte de veci pentru mareata taina a întruparii Fiului lui Dumnezeu, curatia si înalta sfintenie a vietii, slujirea ei la iconomia lui Dumnezeu cu privire la mântuirea oamenilor, starea ei în fata tronului lui Dumnezeu ca mijlocitoare pentru toata lumea si necurmatul sir de binefaceri spre folosul celor care cer ajutorul ei: iata care simt razele neasemanatei slave, care apartin celeia ce este mai cinstita decât heruvimii si mai slavita decât serafimii.

Tot ce se refera la slava Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, care este Maica de obste a tuturor crestinilor, trebuie sa fie lucru de mare pret pentru inima fiecarui crestin. Iata pentru ce, cu o sincera evlavie fata de Preasfânta Fecioara, oferim binecinstitorului cititor al „Cazaniei despre viata ei pamânteasca", pe temeiul povestirilor Sfintei Scripturi, ale marturiilor Sfintilor Parinti si ale traditiilor Bisericii. Partii istorice propriu-zise îi premerge expunerea învataturii Bisericii Ortodoxe, a prototipurilor si a profetiilor Vechiului Testament, referitoare la Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu; apoi îi urmeaza reprezentarea chipului ei dinafara si înaltimea ei morala, precum si minunile, care marcheaza ocrotirea crestinilor de catre ea.
 
Ar fi de dorit ca aceasta carte sa fie primita si citita cu aceleasi simtaminte de dragoste si de evlavie fata de Preasfânta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu cu care ea a fost alcatuita si editata.

CUPRINS:
 
I. învatatura Bisericii Ortodoxe despre Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu    
II. preînchipuirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu în Vechiul Testament
III. proorociile Vechiului Testament privitoare la Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu    
IV. slava Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
V. Nasterea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu    
VI. Intrarea în Biserica a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
VII. Bunavestirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu    
VIII. Nasterea lui Hristos
IX. întâmpinarea Domnului în Templu, fuga Sfintei Familii în Egipt            
X. Caracterul vietii de mai târziu a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu    
XI. Patimile si moartea pe cruce ale Mântuitorului si patimirile Maicii Sale
XII. Adormirea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu    
XIII. înfatisarea exterioara si înaltimea morala a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu             
XIV. Minunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu            
 
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.