Căutarea cerului albastru. Mindfulness pentru fericire aici și acum

Căutarea cerului albastru. Mindfulness pentru fericire aici și acum
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-0185-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 224

DESCRIERE

Căutarea cerului albastru. Mindfulness pentru fericire aici și acum - Joseph Emet
 
... mintea precede toate stările mentale. Mintea este conducătorul lor, toate sunt plămădite de gânduri. Pe cel care vorbeşte sau acţionează cu o minte impură, suferinţa îl urmează aşa cum roata carului urmează paşii unui bou. [...] Pe cel care vorbeşte sau acţionează cu o minte pură, fericirea îl urmează asemenea umbrei care nicicând nu-l părăseşte.
— BUDDHA, DHAMMAPADA
 
Prin aceste versuri, Buddha ne oferă cheile regatului său, întrucât gândurile de astăzi dau naştere obiceiurilor de mâine, obiceiurile de mâine ne modelează caracterul, iar caracterul ne influenţează cursul vieţii. Astfel, pas cu pas, ne făurim destinul - despre care oamenii şi-au imaginat că este scris în stele.

Dacă, însă, parcurgem acelaşi drum în sens invers, ajungem de unde am pornit - la gânduri. Iar gândurile pot fi schimbate - ceea ce se întâmplă adesea spontan...
 
Ce ai face dacă te-ai trezi atârnat deasupra unei prăpăstii, amenințat de pe margine de un tigru fioros și agățat doar de o viță a cărei rădăcină o rod de zor doi șoricei lacomi? Oricât de neverosimilă ar părea această povestioară zen, felul în care ne încolțesc provocările de zi cu zi ale vieții moderne nu este prea diferit. Iar ieșirile din cele mai crâncene situații par de negăsit.
 
Joseph Emet ne arată, cu blândețe și jovialitate, că scăparea se află chiar înăuntrul nostru. El ne propune o carte-traseu în care fiecare pas este reprezentat de un capitol cu o structură simplă, alcătuit dintr-o anecdotă, o temă de meditație, o discuție asupra temei și un set de exerciții de tip mindfulness. La capătul ei, vei ști să prețuiești savoarea frăguței care atârnă de peretele prăpastiei la numai un braț distanță. Și vei înțelege că un măr nu este altceva decât o floare care a cunoscut iubirea...
 
Joseph Emet este discipol al maestrului zen Thich Nhat Hanh și, din 2003, succesor direct al acestuia în tradiția Dharma a budismului zen. În 1997 a înființat Mindfulness Meditation Centre în suburbia insulară Pointe-Claire din Montréal, Québec, din dorința de a împărtăși oamenilor practica mindfulness, care i-a fost de mare ajutor în viață.
 
CUPRINS:
 
Introducere                    
Capitolul 1
Reglează-ţi starea de spirit    
Capitolul 2
Fii conştient de propria poveste    
Capitolul 3
Culege mierea    
Capitolul 4
Cultivă grădina din inima ta    
Capitolul 5
Nu îţi pune singur beţe în roate    
Capitolul 6
Devino conştient de propriile nevoi    
Capitolul 7
îmbrăţişează munca, îmbrăţişează „lenea"    
Capitolul 8
Creşte prin meditaţie    
Capitolul 9
Preţuieşte ceea ce ai    
Capitolul 10
Ai grijă de tine    
Capitolul 11
Conectează-te cu compasiune    
Capitolul 12
Dezvoltă-ţi „inteligenţa relaţională"    
Mulţumiri                
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0269 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.