Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho

Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho
Preț: 24,95 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-46-7671-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Categoria: Arte martiale

DESCRIERE

Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho - Miyamoto Musashi
 
... cu puţin timp înainte de a muri, samuraiul Miyamoto Musashi se retrage în peştera Reigandō din regiunea Kumamoto, unde scrie Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho. Tradusă de-a lungul anilor în numeroase limbi, lucrarea pe care acest legendar maestru al sabiei a lăsat-o posterităţii este atît un manual de strategie, cît şi o incursiune în filosofia artelor marţiale.
 
Musashi descrie tehnici aplicabile în lupta cu unu sau mai mulţi adversari şi arată cum acestea, îmbinate cu preceptele Zen, pot fi utile în viaţa de zi cu zi. Pentru a înţelege mai bine învăţăturile sale, volumul este completat cu ilustraţii şi comentarii privind contextul istoric şi cultural în care a fost scris.
 
Ediţia include de asemenea un alt text renumit, tratatul de instruire în arta sabiei intitulat 35 de articole despre strategie (Hyōhō sanjūgo kajō), şi comentarii la Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō, un set de 21 de reguli de conduită morală concepute de celebrul samurai pentru discipolii săi.
 
Miyamoto Musashi (1584-1645), samurai, scriitor, pictor și caligraf. S-a evidențiat prin stilul său unic de luptă, cu două săbii. A dezvoltat o filosofie a strategiei în artele marțiale pe care a prezentat-o ulterior în cărțile sale.
 
CUPRINS:
Nota traducătorului        |
Legendă şi adevăr (Neculai Amălinei)    
Calea strategiei
Pămîntul        
Apa                    
Focul    
Vîntul                                        
Vidul                        
Drumul pe care mergi singur - Dokkodo    
Comentarii            
Pămîntul            
Apa        
Focul
Vîntul                
Vidul        
Drumul pe care mergi singur - Dokkodo
35 de articole despre strategie    
Bibliografie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0201 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.