Care-i problema cu testosteronul

Care-i problema cu testosteronul
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069801000
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 288

DESCRIERE

Care-i problema cu testosteronul - Robert Sapolsky
 
... fiecare dintre noi poate beneficia de pe urma învățării a puțină știință, oricât de bună a fost treaba pe care au făcut‑o acei profesori din liceu care ne‑au convins să urâm subiectul. Când știința funcționează cum trebuie, priveliștea pe care o pune la dispoziția ochilor noștri e nemaipomenită: ne furnizează unele dintre cele mai elegante și stimulante enigme pe care viața le are de oferit; aruncă unele dintre cele mai provocatoare idei în arenele noastre de dezbateri morale; și, ocazional, chiar ne îmbunătățește viețile.
 
,, Dacă, în anumite domenii, s‑ar putea adeveri că știința explică orice, ea nu va explica niciodată totul. Pentru fiecare întrebare soluționată, zeci de altele noi sunt generate. Iar ele sunt de obicei infinit mai spinoase și mai provocatoare decât problemele anterioare. Acest lucru a fost splendid pus în evidență de un genetician pe nume Haldane, într‑un citat de acum mai multe decenii: << Viața nu este numai mai ciudată decât ne imaginăm, ci este mai ciudată decât ne putem imagina>>. Scopul științei nu este de a ne vindeca de simțul nostru al misterului și uimirii, ci de a‑l reinventa și revigora constant.” Robert Sapolsky
 
CUPRINS:
 
Introducere
Mulţumiri
A ta cât de mare e?
Trasul cu ochiul la primate
Noaptea în care ţi-ai distrus pijamalele
Măsuri ale vieţii
Cei tineri şi nesăbuiţi
Tipare şi alinare
Bacalaureatul bun al lui Belzebut
Rămăşiţele sărăciei
Maimuţele junkfood
Povara de a nu avea nicio povară
Problema cu testosteronul
Incărunţirea cetei
Farmacia Curiosului George
Pericolul sufleurilor răsturnate în lumea în curs de dezvoltare
Disoluţia hotarelor egoului şi delirul de tip „cămaşa tatălui"
De unde vine indispoziţia când suntem bolnavi
Incolăcindu-ne pe pătură după Dumnezeu
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0406 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.