Calea mea. Dieta crestina si alimentatie naturala
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor: Cezar Elisei
ISBN: 9786069492963
Editura: Meridiane Publishing
Anul publicării: 2020
Pagini: 352
Categoria: Medicina/Sanatate
DESCRIERE
Calea mea. Dieta crestina si alimentatie naturala - Cezar Elisei
Aveam 108 kilograme şi am slăbit peste 25, până când am zis „stop" şi am rămas aici, stabil, de ani buni, într-o greutate ideală pentru mine. Când spun stabil mă refer la un echilibru pe care am reuşit să îl ating într-un context mult mai complex. Mintea mea era „păgână", iar acum este „duhovnicească/înduhovnicită". Şi de fapt, aceasta este Schimbarea mea, despre asta vom vorbi în rândurile de mai jos.
Din nevoia de a spune această poveste, dar şi dintr-un imbold pe care l-am simţit natural, a venit momentul să scriu o carte. De altfel, pe timpul lecturii veţi înţelege că singura posibilitate de comunicare eficientă între oameni este raportarea la acelaşi Adevăr (cel divin). Singura hermeneutică autentică a textului (a Cuvântului - Iisus Hristos ) este efectiv trăirea lui. Aceasta se face doar în comuniune, în Biserică.
Prietenia filosofică într-o idee înseamnă de fapt doar amânarea deciziei pe care ar trebui să o luăm asupra vieţii: fie acţionezi acum şi hotărăşti sensul căii tale, fie rămâi la stadiul de „filosof" - cumva „nemulţumit" de lucrurile din jurul tău, însă şi nemulţumind pe Dumnezeu care îţi aşteaptă schimbarea şi aşezarea ta pe calea menită pentru tine - calea proprie cea mai bună.
In aceasta carte mancarea va fi inteleasa ca o "legatura de viata" cu lumea. Viata in sensul ei divin. Mancarea este unul dintre cele mai importante aspecte care asigura un echilibru intre lumea de aici si lumea de dincolo; intre a fi viu si a fi mort. Postul actioneaza ca un potentiometru pentru calitatea lumii noastre duhovnicesti/spirituale...
CUPRINS:
Prefaţă
I. Dieta mea
a) întrebările
Ce înseamnă mâncarea/să mănânci?
Ce înseamnă să slăbesc?
Ce înseamnă dietă?
Ce înseamnă greutatea ideală?
Cum definim o porţie?
Ce înseamnă pH, acid şi alcalin?
Teorii şi preconcepţii alimentare
Se moare din lipsa mâncării?
Ce înseamnă asociere/disociere a alimentelor?
Ce sunt grăsimile, carbohidraţii, caloriile?
Ce legătură există între alimente şi greutatea corporală?
Ce vrea „cultura media" de la noi?
Ce este glutamatul monosodic?
Ce înseamnă calitatea produselor alimentare?
Ce este malnutriţia?
Ce vrem noi de la noi? Ce drum alegem?
Cine mai ţine cură? Ce este postul?
Excreţia. în ce condiţii putem vorbi despre o excreţie eficientă?
Ce legătură există între trup şi suflet, mâncare şi spirit?
De ce există „efectul yo-yo"?
Cum putem trăi rămânând împăcaţi şi slabi?
Efortul de voinţă. Scopul, durata şi sensul acestuia
Exemple de meniuri
Reţete
b) Praxisul
Postul ulterior
Exerciţiile fizice
Tentaţia/ispitavegetariană
Rawvegan
Ghidul dietelor alimentare de slăbit
Fiziologia pauzei alimentare
II. Holismul Ortodoxiei
a) Postul sau abţinerea
Postul creştin
Postul nonreligios (de slăbire)
b) Rugăciunea. Efectele rugăciunii. Numele Meu
c) Cazurile speciale. Inedia
d) Aerul. Viaţa simplă şi ionizarea
e) Apa
f) Pâinea
g) Plantele medicinale
III. Receptorii hranei in om
a) Sistemul gastrointestinal: stomacul, ficatul, colonul
b) Curatirea celor 5 simturi (vederea, auzul, mirosul, gustul, simtul tactil). Sfantul Nicodim Aghioritul
IV.
a) încercări moderne. Naturopatia, ieromonahul Ghelasie Gheorghe şi „dietoterapia". Apropieri şi deosebiri
Ieromonahul Ghelasie Gheorghe şi „dietoterapia"
începuturile naturopatiei
Benedict Lust & John H. Scheel
Rădăcinile naturopatiei. Sebastian Kneipp, dr. Paul Carton, dr. Edward H. Dewey
Sanatorii de tratament. William Esser, Herbert Shelton, Adolf Just, John Harvey Kellog & Ellen White, Friedrich Eduard Bilz, Heinrich Lahmann, Arnold Ehret
Paul & Patricia Bragg
Valeriu Popa
Teologi. Sfântul Vasile cel Mare.
Sfântul Teofan Zăvorâtul
Despre boală şi modul de viaţă
Modele de terapii
Postul cu sucuri naturale
Alimentaţia intermitentă (5: 2)
Hidroterapia
Terapii „neconvenţionale": terapia cu nămol, nudismul
Clasificarea internaţională a terapiilor complementare şi alternative
V. Concluzii. Viaţa ca echilibru
a) Adevăr versus Minciună
b) În Duh si Adevăr
c) Frică versus încredere; starea de copil
d) Vindecarea
e) Recomandări pentru o viaţă sănătoasă
încheiere
I. Dieta mea
a) întrebările
Ce înseamnă mâncarea/să mănânci?
Ce înseamnă să slăbesc?
Ce înseamnă dietă?
Ce înseamnă greutatea ideală?
Cum definim o porţie?
Ce înseamnă pH, acid şi alcalin?
Teorii şi preconcepţii alimentare
Se moare din lipsa mâncării?
Ce înseamnă asociere/disociere a alimentelor?
Ce sunt grăsimile, carbohidraţii, caloriile?
Ce legătură există între alimente şi greutatea corporală?
Ce vrea „cultura media" de la noi?
Ce este glutamatul monosodic?
Ce înseamnă calitatea produselor alimentare?
Ce este malnutriţia?
Ce vrem noi de la noi? Ce drum alegem?
Cine mai ţine cură? Ce este postul?
Excreţia. în ce condiţii putem vorbi despre o excreţie eficientă?
Ce legătură există între trup şi suflet, mâncare şi spirit?
De ce există „efectul yo-yo"?
Cum putem trăi rămânând împăcaţi şi slabi?
Efortul de voinţă. Scopul, durata şi sensul acestuia
Exemple de meniuri
Reţete
b) Praxisul
Postul ulterior
Exerciţiile fizice
Tentaţia/ispitavegetariană
Rawvegan
Ghidul dietelor alimentare de slăbit
Fiziologia pauzei alimentare
II. Holismul Ortodoxiei
a) Postul sau abţinerea
Postul creştin
Postul nonreligios (de slăbire)
b) Rugăciunea. Efectele rugăciunii. Numele Meu
c) Cazurile speciale. Inedia
d) Aerul. Viaţa simplă şi ionizarea
e) Apa
f) Pâinea
g) Plantele medicinale
III. Receptorii hranei in om
a) Sistemul gastrointestinal: stomacul, ficatul, colonul
b) Curatirea celor 5 simturi (vederea, auzul, mirosul, gustul, simtul tactil). Sfantul Nicodim Aghioritul
IV.
a) încercări moderne. Naturopatia, ieromonahul Ghelasie Gheorghe şi „dietoterapia". Apropieri şi deosebiri
Ieromonahul Ghelasie Gheorghe şi „dietoterapia"
începuturile naturopatiei
Benedict Lust & John H. Scheel
Rădăcinile naturopatiei. Sebastian Kneipp, dr. Paul Carton, dr. Edward H. Dewey
Sanatorii de tratament. William Esser, Herbert Shelton, Adolf Just, John Harvey Kellog & Ellen White, Friedrich Eduard Bilz, Heinrich Lahmann, Arnold Ehret
Paul & Patricia Bragg
Valeriu Popa
Teologi. Sfântul Vasile cel Mare.
Sfântul Teofan Zăvorâtul
Despre boală şi modul de viaţă
Modele de terapii
Postul cu sucuri naturale
Alimentaţia intermitentă (5: 2)
Hidroterapia
Terapii „neconvenţionale": terapia cu nămol, nudismul
Clasificarea internaţională a terapiilor complementare şi alternative
V. Concluzii. Viaţa ca echilibru
a) Adevăr versus Minciună
b) În Duh si Adevăr
c) Frică versus încredere; starea de copil
d) Vindecarea
e) Recomandări pentru o viaţă sănătoasă
încheiere
ANEXA 1
Categorii de alimente şi diagrama combinării lor
Alimente care creează starea acidă în organism
Alimente alcaline - elimină aciditatea
ANEXA 2
Aditivii alimentari
Postfaţă de psiholog Ioan Gotcă
Categorii de alimente şi diagrama combinării lor
Alimente care creează starea acidă în organism
Alimente alcaline - elimină aciditatea
ANEXA 2
Aditivii alimentari
Postfaţă de psiholog Ioan Gotcă
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 79,00 lei
- 48,00 lei50,00 lei (-4%)
- 50,00 lei54,00 lei (-7,41%)
Promoţii
-- 48,00 lei50,00 lei (-4%)
- 50,00 lei54,00 lei (-7,41%)
- 55,00 lei59,00 lei (-6,78%)
RECENZII