Calea imaginaţiei. De la psihomagie la psihotransă

Calea imaginaţiei. De la psihomagie la psihotransă
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-9707-99-9
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 296

DESCRIERE

Calea imaginaţiei. De la psihomagie la psihotransă - Alejandro Jodorowsky
 
„În psihomagie, pacientul se transformă în propriul său vindecător. Plec de la ideea de bază că este antiterapeutic să dau o soluţie. E necesar ca persoana să se vindece prin ea însăşi şi să o facă în aşa mod încât să devină propriul ei magician, autoterapeut." Iată, pe scurt, esenţa psihomagiei, într-o carte-document, de la autorul bestsellerelor Calea Tarotului şi Metagenealogia - familia e şi comoară, şi capcană.
 
Cuvântul dezvăluie o problemă, dar nu o vindecă. Să realizezi că ai o traumă nu înseamnă că te-ai eliberat de ea. Aşadar, ce poate face pacientul pentru a trece de la cuvinte la acţiuni concrete şi vindecătoare? Pentru că puterea verbalizării traumei e limitată, este nevoie de un act simbolic prin care inconştientul să fie transformat în conştient. Şi aici intervine metafora, unealta principală a acestei tehnici terapeutice bazate pe punerea în scenă în viaţa de zi cu zi a unui act curativ, pentru a ne elibera simbolic de blocajele inconştiente.
 
Conţinutul cărţii este unul intim, extrem de valoros, redând trăirile şi traumele numeroşilor pacienţi ai autorului care, timp de mai multe decenii, a citit gratuit Tarotul într-o cafenea din Paris şi a prescris acte psihomagice. Este practic imposibil să nu ne regăsim într-una dintre cele 84 de scrisori trimise lui Jodorowsky de cei pe care i-a ghidat, practic tot atâtea studii de caz şi soluţii simbolice la probleme existenţiale grave.
 
Inspirându-te din actele psihomagice prescrise de autor, poţi scuti ani întregi de terapie şi de suferinţă. Psihomagia poate transforma destine, ajutându-ne să renaştem în lumina sinelui nostru autentic.

CUPRINS:

CUM A LUAT NAŞTERE PSIHOMAGIA... 5
Psihomagle, vindecare şi acte psihomagice... 5
O conferinţă psihomagică Universitatea Jussieu, Paris (1987)... 25
Lecturi gratuite de Tarot în cafeneaua Le Temeraire.... 36

CORESPONDENŢĂ PSIHOMAGICĂ... 39

PSIHOTRANSA... 277
Prolog... 277
Imaginaţia senzorială... 281
Piele, carne, sânge şi oase... 282
Energia primordială... 283
Recuperarea libertăţii... 284
Nebunie sacră... 286
Conştiinţa Conştiinţei... 286
În clipă... 287
Lumea simbolică... 288
Să fii fără să semeni... 289
Amurgul cuvintelor... 290
Fiinţa esenţială... 291

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0534 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.