Calea conducatorului

Calea conducatorului
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-098-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 200
Categoria: Religie

DESCRIERE

Calea conducatorului - afacerile, budismul si fericirea într-o lume interconectata - Dalai Lama, Laurens van den Muyzenberg
 
Nascuta în urma unui deceniu de discutii între Sfintia Sa Dalai Lama si consultantul de management Laurens van den Muyzenberg, Calea conducatorului reprezinta o întâlnire unica între doua lumi care, la prima vedere, par greu de asociat: mediul global de afaceri si budismul. Dupa o privire mai atenta, însa, cele mai bune practici de afaceri si principiile budiste au multe în comun. Ambele sunt preocupate de luarea deciziilor rationale, holistice si transformarea acestora într-o actiune responsabila si eficienta.
 
Lumea de astazi se confrunta cu multe dificultati: miliarde de oameni care traiesc în saracie cumplita; dezastrul ecologic ce planeaza asupra planetei; nici cetatenii din tarile prospere nu au siguranta viitorului. Este nevoie de un nou tip de conducere, unul care întelege interconectarea si interdependenta indivizilor, a companiilor si a sistemului economic global.
 
Prin observatii fascinante si exemple din viata cotidiana, Sfintia Sa Dalai Lama ofera instrumente practice si sfaturi privind modul în care, inspirati de învataturile budismului, putem îmbunatati calitatea vietii tuturor oamenilor, promovând practici de afaceri responsabile, etice si profitabile. Într-adevar, învataturile budiste au multe de oferit liderilor de afaceri. Aceasta este calea conducatorului.
 
CUPRINS:
 
Introducere... 7
Calugarul si consultantul în management... 13
    PARTEA I. Cum sa te conduci pe tine însuti... 17
1. Cum sa adopti Perspectiva Corecta... 19
2. Cum sa faci ceea ce este corect... 35
3. Cum sa-ti antrenezi mintea... 53
    PARTEA A II-A. Cum sa îti conduci organizatia... 73
4. Scopul liderului... 75
5. Crearea profitului, a locurilor de munca — sau a fericirii?... 97
6. Modalitatea corecta de a face afaceri... 116
    PARTEA A III-A. Conducerea într-o lume interconectata... 137
7. Provocarile globalizarii... 139
8. Antreprenoriatul si saracia... 155
9. Economia de piata responsabila... 177
Epilog... 191
Multumiri... 193
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0330 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.