Cabala și Arborele Vieții

Cabala și Arborele Vieții
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-47-3693-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 248

DESCRIERE

Cabala și Arborele Vieții - Shimon Halevi
 
Prezenta lucrare ­ studiază o diagramă faimoasă a Cabalei – „Arborele Vieții” –, precum și principiile sale de funcționare, începând din perioada antică și până în prezent.
 
Sunt descrise în detaliu structura și dinamica Existenței, legile cosmice care operează în cadrul ansamblului celor Patru Lumi ale Scării lui Iacov, dar și exemple aplicate, cum ar fi funcționarea economiei, a unei relații amoroase, desfășurarea proceselor evolutive sau scopurile omenirii la nivel fizic, psihologic și spiritual. Noi, oamenii, suntem parte a interacțiunii dintre materie, formă și creație, într-un vast proces care își are originea în tărâmul divin.
 
Arborele cabalistic al Vieții este un simbol metafizic bazat pe menora – sfeșnicul cu șapte ramuri descris în Biblie. Moise a primit modelul acestuia pe Muntele Sinai, odată cu revelația celor Zece Porunci.

Arborele reprezintă modelul arhetipal al Legilor Existenței, care a fost folosit de-a lungul mileniilor de către cabaliști ca obiect destinat contemplației. El explică dinamica, structura și scopul Universului. Această carte își propune să demonstreze modul în care principiile sale se aplică nu numai Cosmosului în integralitatea sa, ci și oricărei entități distincte din cadrul acestuia, în special ființelor umane, care sunt o imagine microcosmică a lui Dumnezeu. Legile întrupate în Arbore se manifestă în multe moduri, de la lumesc la sacru. Când este privit în totalitatea sa, ceea ce se numește „Marele Arbore“ devine baza lanțului existenței cunoscut în Cabala sub numele de „Scară a lui Iacov“.
 
Z’ev ben Shimon Halevi, cunoscut și ca Warren Kenton (1933-2020), s-a născut într-o familie de evrei sefarzi din Londra. El a fost implicat într-o muncă ezoterică de peste 60 de ani, contribuind la actualizarea învățăturilor Cabalei pentru vremurile noastre. A coordonat grupuri și a condus stagii în Marea Britanie și dincolo de granițele ei. Este autorul a 17 cărți traduse și publicate în mai multe limbi. A fost principalul tutore al societății Kabbalah

CUPRINS:

Lista ilustrațiilor... 10
Prefață la ediția revizuită... 13
Introducere... 15
1. Istorie... 20
2. Existența Negativă... 34
3. Fulgurația... 39
4. Arborele Vieții și omul... 44
5. Arborele și zeii... 63
6. Cele Patru Lumi... 91
7. Triada și octava... 100
8. Căile Arborelui... 115
9. Practica... 128
10. Exercițiu... 131
11. Parlamentul... 133
12. Dumnezeu și Mamona... 148
13. Povestea de dragoste... 167
14. Naștere, viață, moarte... 178
15. Timpul... 196
16. Evoluția... 210
17. „Școlile sufletului“... 219
18. Scara lui Iacov... 230
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0428 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.