Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti - Horia Varlan

Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti - Horia Varlan
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-1805-56-6
Anul publicării: 2018
Pagini: 408
Categoria: Alimentatie

DESCRIERE

Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti - Horia Varlan
 
Aceasta carte contine retete ale unor preparate care au fost culese de autor în calatoriile prin tara, altele preluate din caietele de bucate ale bunicii sau “furate” de la câte o gospodina priceputa, dar toate au fost testate de autor în bucatarie, iar marea majoritate a preparatelor a suferit modificari în ceea ce priveste componenta ingredientelor si a tehnicilor culinare.
 
Ingredientele si condimentele sunt cele comune, pe care le gasim în orice magazin, super market sau piata. Autorul nu a dorit sa împopotonez retete gatite de mamele si bunicile noastre cu ingrediente “fancy”, doar din dorinta de ale face cât mai interesante.
 
Cartea este impartita în patru mari capitole, fiecarui capitol revenindu-i câte un anotimp. în acest fel vom întelege si de ce mâncarurile românesti se deosebesc de cele ale unori tari exotice. Noi avem privilegiul sa ne fi nascut într-o tara cu o clima temperat continetala, ce are specifica împartirea în patru sezoane diferite în ceea ce ce priveste temperatura si nivelul precipitatiilor.
 
Acest fapt a dus la cultivarea legumelor si fructelor ce rodesc doar în anumite perioade ale anului, asa ca bucataria româneasca se bazeaza pe sezonalitate, neavând fructe si legume proaspete 12 luni pe an.
 
Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc sa sarbatoreasca într-un cadru familial anumite evenimente, autorul a rezervat fiecarui sfârsit de capitol câte o pagina ce contine câteva meniuri complete, specifice sezonului respectiv, retetele preparatelor fiind, bineînteles, regasite în capitolul cu pricina.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0266 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.