Bucataria sanatatii – Manual pentru o buna nutritie

Bucataria sanatatii – Manual pentru o buna nutritie
Preț: 37,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 384
Categoria: Terapii/Diete

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Bucataria sanatatii – Manual pentru o buna nutritie - Ferran Adria, Valentin Fuster, Josep Corbella
…aceasta carte ne propune o temă de mare actualitate: cum să ne hrănim sănătos şi, în acelaşi timp, să mâncăm cu plăcere. Scrisă de două personalităţi în domeniu – renumitul cardiolog Valentin Fuster, premiat de cele mai importante instituţii internaţionale de cardiologie, şi de Ferran Adria, desemnat cel mai bun bucătar al deceniului 2010 – şi redactată de jurnalistul Josep Corbella, lucrarea nu se limitează la simple sfaturi, ci prezintă într-un mod accesibil şi argumentat ştiinţific cum se poate trăi sănătos dacă ne hrănim cu ştiinţă. Rolul micului dejun în păstrarea greutăţii adecvate, cum să cumpărăm, să combinăm şi să păstrăm alimentele, cum să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos, diete pentru prevenţia cancerului, recomandări pentru persoanele vârstnice, demitizarea unor alimente considerate sănătoase şi reconsiderarea altora apreciate până nu de mult nesănătoase, sfaturi practice pentru gătit, reţete culinare ş. a., toate sunt prezentate firesc prin reconstituirea momentelor de masă de-a lungul unei zile, într-o familie, ai cărei membri sunt puşi în situaţii ilustrative pentru o bună nutriţie. Din seria cărţilor publicate de Editura Corint pe această temă scrise de renumitul cardiolog Valentin Fuster au mai apărut: Învaţă să trăieşti sănătos, în colaborare cu Josep Corbella (2009), şi Inimă şi minte, în colaborare cu Luis Rojas Marcos şi Emma Reverter (2011).
………………………..
Ferran Adria este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din lume. A început să lucreze la restaurantul El Bulli în 1983, promovând concepte, tehnici şi reţete noi, care astăzi sunt implementate în bucătăriile din toată lumea. Recunoscut ca fiind cel mai bun bucătar al deceniului în anul 2010, restaurantul său a fost desemnat timp de patru ani consecutiv ca cel mai renumit local de acest gen din lume.
……………………………….
Cardiologul Valentin Fuster (Barcelona, 1943) este directorul Institutului Cardiovascular al Spitalului Mount Sinai din New York, presedinte stiintific al Centrului National Spaniol de Cercetari Cardiovasculare si, anterior, presedintele Asociatiei Americane a Inimii (AHA) si al Federatiei Mondiale a Inimii (WHF). Cercetarile sale asupra originii accidentelor cardiovasculare i-au adus in 1996 Premiul Principele de Asturia pentru Cercetare. Este unicul cercetator care a primit toate premiile stiintifice ale celor mai importante organizatii de cardiologie din lume. A primit titlul de doctor honoris causa din partea a douazeci de universitati si este autorul a doua dintre cele mai prestigioase carti dedicate cardiologiei clinice si de cercetare. Impreuna cu Josep Corbella a scris Invata sa traiesti sanatos, carte aparuta si la Editura CORINT, si, impreuna cu Jose Luis Sampedro si Olga Lucas, La ciencia y la vida.
………………………………
Jurnalistul Josep Corbella este responsabilul departamentului de ştiinţe la ziarul La Vanguardia, din 1993. Începând cu anul 2000, a fost consilierul pentru ştiinţă şi sănătate al diferitelor programe de radio pentru posturile RAC1 şi Radio Punto din Spania. În cadrul informaţiilor ştiinţifice, principalele sale domenii de specializare includ biomedicina şi evoluţia umană. A primit premiul Institutului Danone de informaţii nutriţionale. Este autorul cărţii Sapiens. Drumul lung al humanoizilor către inteligenţă, realizată în colaborare cu arheologii Eudald Carbonell şi Robert Sala şi cu paleontologul Salvador Moya, şi al cărţii Învaţă să trăieşti sănătos, scrisă în colaborare cu renumitul cardiolog Valentin Fuster.
CUPRINS:
Buna dimineata. Introducere Un mic dejun complet. Mitul micului dejun ideal Micul dejun hrăneşte creierul. Un mic dejun bogat previne supraponderabilitatea Prevenirea obezităţii încă din copilărie Fara foame si pe fuga Ce trebuie sa stim despre carbohidrati Ce trebuie sa stim despre fibre Laptele: pro si contra Cafeaua, reabilitata Să cumpărăm inteligent. Un exerciţiu pentru a învăţa să alegi Trucurile supermarketului Învăţaţi cum se citesc etichetele nutriţionale Calitatea produselor congelate Cum sa recunoasteti un peste proaspat Pestele: beneficii si riscuri Carnea: beneficii si riscuri Carnea si mediul inconjurator Cum pastram alimentele? În bucătărie. Este mai bine să fierbem sau să gătim la aburi? Prajirea: avantaje si dezavantaje Cuptorul sau microundele? Jarul si gratarul Asezarea mesei Masa in familie Siesta: cum proceseaza corpul uman alimentele Oglinda si cantarul Kilometrii contra calorii Gustare antioxidanta Floricelele de porumb si bauturile racoritoare Cum să mâncăm sănătos în oraş. Ce restaurant alegem Ghid de supravieţuire în faţa tentaţiilor din meniu Mâncarea de seară îngraşă? Perceptii gresite despre alcool

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0357 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.